Hello Zuidas magazine vanaf nu CO2-neutraal!

Hello Zuidas Magazine is vanaf deze editie CO2-neutraal. Hiervoor zijn Hello Zuidas en Zuidas Publishers een samenwerking aangegaan met stichting Trees for All, de meest ervaren aanbieder van CO2-compensatie in Nederland en ook de enige aanbieder van CO2-compensatie met CBF-keurmerk.

Duurzaamheid is een belangrijke pijler binnen het Zuidasgebied.

Kibale National Park
Wij compenseren onze CO2-uitstoot middels een bosproject in het Kibale National Park in Oeganda. Het park beslaat circa 800 km2 en kent een enorme soortenrijkdom. Door ontbossing in de afgelopen decennia is deze groene oase niet meer wat het ooit was. Trees for All helpt sinds 2018 mee aan het herstel van Kibale National Park. Ook de lokale bevolking profiteert van het Kibale bosproject. De locals helpen bij de aanplant en het beheer, wat hen extra inkomsten oplevert. Daarnaast werken zij in de kwekerijen die bomen leveren aan het project en worden zij getraind in het zelfstandig managen van deze kwekerijen.

Local maakt de grond klaar om er bomen te planten.

Belangrijke pijler
‘’Duurzaamheid is een belangrijke pijler binnen het snel ontwikkelende Zuidasgebied‘’, legt city marketeer Marius Drissen van Hello Zuidas uit. ‘’In Trees for All hebben we een goede en betrouwbare partner gevonden om ook onze verantwoordelijkheid te nemen in het verkleinen van onze voetafdruk.’’ Simone Groenendijk, directeur Trees for All: “Wij hopen dat veel bedrijven op de Zuidas geïnspireerd raken om ook een bijdrage te leveren aan een groene en gezonde wereld. Alleen door samen te werken en in actie te komen kunnen we ontbossing en klimaatverandering tegengaan.”

Local plant een boom.

PEFC Keurmerk
Daarnaast hebben Hello Zuidas en Zuidas Publishers hebben besloten om het Hello Zuidas magazine op papier te laten drukken met een PEFC Keurmerk. Het internationale PEFC keurmerk garandeert dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos en dat het bos in stand blijft. PEFC is wereldwijd hét onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd. Wij willen hier graag een steentje aan bijdragen!