Plant-based pop-up restaurant voor het ROCvA in de RAI

Het Grand Café in de RAI is vanaf nu twee weken geopend als pop-up restaurant Warmoes voor het ROCvA. Voor een schappelijke prijs kunnen gasten hier genieten van zowel lunch als diner. Het menu is samengesteld door chef kok Annis Amahorseya, samen met studenten aan de horeca-opleiding van het ROC en de Basement Chefs. 

De gerechten zijn veelal 'plant-based' (plantaardig) en altijd gebaseerd op het Hartverwarmend Amsterdam project. Bij dit concept wordt gewerkt met lokale top producenten en producten uit de regio Groot Amsterdam. De producten hebben waar mogelijk een meerwaarde voor de regio of de maatschappij in het algemeen.

RAI CEO Paul Riemens heeft samen met wethouder Sofyan Mbarki van Economische Zaken en MBO, Elvire Biegel (voorzitter van de directie ROCvA MBO College Centrum), John Flierman (programmamanager House of Hospitality), Theo van Rensch (SVH-meesterkok, docent ROCvA) en Jasper Panis (oud-student van de Sterklas en de winnaar van de Gouden Koksmuts) het restaurant geopend en het menu viel bij iedereen zeer goed in de smaak.

De komende weken is de RAI de thuisbasis van mbo-studenten om zo praktijkervaring op te doen.  'Het onderwijs en het bedrijfsleven, waaronder de horecabranche, hebben elkaar op dit moment hard nodig. Er is nog steeds een tekort aan goed opgeleid horecapersoneel', zegt RAI CEO Riemers. 'In dit pop-up restaurant in de RAI krijgen deze studenten de kans om te excelleren in hun vakgebied middels praktijkervaring en daarmee een betere aansluiting op de arbeidsmarkt. Hier leveren wij als RAI graag een bijdrage aan. Op deze manier wordt de relatie met de MBO opleidingen van het ROC ook weer verstevigd en bevestigd.'

Meer informatie of reserveren kan via https://heerlijkamsterdam.nl/restaurant-warmoes/