Nieuwe parkeerregels Zuidas en Buitenveldert vanaf 3 juli

Vanaf 3 juli veranderen de parkeerregels in Zuidas en Buitenveldert. Hello Zuidas zet de belangrijkste wijzigingen voor Zuidas en de omringende gebieden op een rijtje.

In 9 Amsterdamse buurten binnen de ring gaat de eindtijd van betaald parkeren naar 24.00 uur. In Zuid gaat het om de Schinkelbuurt, Willemsparkbuurt, Apollobuurt, Stadionbuurt, Prinses Irenebuurt en de Rivierenbuurt.
In Buitenveldert en de Zuidas komt ook betaald parkeren op zaterdag. Daarnaast gaan in Buitenveldert  drie blauwe zones ook op zaterdag gelden. In een blauwe zone mag je maximaal 1 uur parkeren. 

Het gaat om:
Buitenvelderstelaan (Cannenburg)
A.J. Ernststraat (Havikhorst)
Amstelveenseweg (ter hoogte van nr. 1162)

De tarieven voor parkeervergunningen in de stadsdelen binnen de ring A10 worden gewijzigd, zodat er in het Centrum, Zuid, West en Oost nog maar 2 tarieven van kracht zijn. De tarieven in de gebieden Rivierenbuurt, Prinses Irenebuurt, Riekerhaven (Schinkel), Hoofddorppleinbuurt, Apollobuurt, Olympisch stadion worden verhoogd van € 142,- naar € 177,- per 6 maanden voor een parkeervergunning voor bewoners (+ € 5,80 per maand).

Week- en maandkaarten zijn vanaf 3 juli niet meer verkrijgbaar. Dit betekent dat voor langdurig parkeren op straat in Amsterdam geen korting meer wordt verleend op het parkeertarief.