Levendigheid komt terug in Horeca & Retail overleg

Op donderdag 3 maart vond het Horeca & Retail overleg plaats. Fysiek! In het mooie Innside by Meliá. Voor het eerst in anderhalf jaar een fysieke samenkomst van de ‘partijen der levendigheid’ van Zuidas. En zij doen hun naam eer aan.

Het land mag weer open. We mogen weer naar kantoor. Dus: er komen weer evenementen aan! Hap & Trap, de Zuidasrun, het Zomerfeest, Grachtenfestival, zelfs een heus Oktoberfest en een Kerstmarkt! Dit jaar wordt een goed jaar, een gevoel dat ook in het Horeca & Retail overleg overheerst.

Een aantal van deze evenementen, namelijk Hap & Trap, Oktoberfest en de Kerstmarkt, zijn de directe voortvloeisels van de ondernemerscommissie. Ja, je leest het goed, Zuidas heeft haar eigen ondernemerscommissie! Sinds dit jaar formeel gelanceerd, in samenwerking met Hello Zuidas. De leden van deze commissie zijn:

  • Daan Jansen, Zuidas Apotheek (voorzitter)
  • Trevor Holtkamp, Hello Zuidas (secretaris)
  • Calvin Choi, Market33
  • Danielle Weeling, WuSH
  • Marc Schoonebeek, Zuidas Markt

Ondernemers in Zuidas hebben verschillende gemeenschappelijke belangen. Naast het voeren van een gezonde exploitatie zijn thema’s zoals een goede bereikbaarheid, vindbaarheid, duurzaamheid, groen en veiligheid in het belang van maatschappelijke en commerciële voorzieningen in Zuidas. Hier zetten wij ons samen met de ondernemerscommissie voor in.

In de vergaderzaal van Innside by Meliá presenteerde de ondernemerscommissie haar plannen. Het verbeteren van een aantal zaken in het straatbeeld. Samenwerken met de ondernemers en de gemeente om het gebied verder te verlevendigen. Evenementen organiseren voor en door ondernemers. Bijvoorbeeld door stands op deze evenementen neer te zetten, die ondernemers voor een laag bedrag kunnen huren om hun producten te verkopen. Ben je ondernemer in Zuidas en wil je aanhaken bij deze evenementen? Hou dan vooral de kanalen van Hello Zuidas in de gaten.

Ook House of Sports, organisator van de Zuidas Run, gaf een presentatie. Ook zij zoeken de samenwerking met de ondernemers in het gebied. Niet alleen Horeca & Retail, maar ook kantoren! Want: ze zoeken inschrijvers! Sterker nog, je kunt je al inschrijven, en hiermee kun je Oekraïne steunen. Schrijf je hier in!

Na het overleg gingen we naar boven, naar Cielo, de skybar van Innside. Daar, onder genot van een hapje en een drankje, genoten we van elkaars gezelschap. Er werd nog druk nagekletst, de nieuwe tijd beklonken en her en der meer samenwerkingen gesmeed. Wij vonden het fantastisch, we zien jullie graag terug bij het volgende Horeca & Retail overleg!