€ 100 reistegoed voor een duurzaam bereikbare Zuidas

Zuidas bereikbaar en toegankelijk houden en uw CO2-voetafdruk verkleinen? Dat kan. Onder meer door vaker de auto te laten staan en spits te mijden. In een pilot onderzoeken we hoe dat het beste werkt. Doe mee en krijg € 100 reistegoed.

500 mensen die wonen, werken of studeren in Zuidas kunnen € 100 reistegoed ontvangen. Daar maakt u kans op als u meedoet aan het onderzoek naar uw reisgedrag. U kunt het bedrag tussen 1 mei en 15 juli uitgeven aan reizen per deelfiets, deelscooter, deelauto of openbaar vervoer, waarbij u gebruikmaakt van de Amaze App. U deelt uw ervaringen, overwegingen en reisinformatie met ons en helpt ons zo om Zuidas duurzaam in te richten.

Beleid dat helpt

Hoewel veel van ons weer terug op kantoor zijn, lijkt thuiswerken niet meer weg te denken. Het hybride werken biedt werkgevers kansen om hun werknemers te stimuleren vaker buiten de spits te reizen, vaker te kiezen voor duurzaam deelvervoer en zo CO2-uitstoot te reduceren. Maar hoe motiveren we werknemers die keuzes te maken? Welke afwegingen maakt u? Wat heeft de meeste impact? Die vragen onderzoeken we, om beleid te kunnen maken dat helpt. Meer of minder deelvervoerders rond station Amsterdam Zuid? Liever deelfietsen dan -scooters? Zo kunnen we ambitie, vraag en aanbod beter op elkaar afstemmen.

Amaze App

Om deelnemers duurzame kilometers te kunnen laten maken, werken wij in ons onderzoek samen met de app van Amaze Mobility. Eén app waarin u deelfiets, deelscooter, deelauto én al het openbaar vervoer kunt vinden, reserveren en gebruiken. Dus geen ov-chipkaart nodig, geen losse declaraties, niets voorschieten. De Amaze App is te downloaden in de Apple Store en de Google Play Store.

Meedoen?

Werkt, woont of studeert u in Zuidas? Doe dan mee. Wilt u met uw hele organisatie meedoen? Neem dan contact op via contact@zuidas.nl

Tekst: Redactie Amsterdam Zuidas