DIY architectuurwandelingen: Zuidas

Do it yourself! Met deze (wandel)route ontdek je in minder dan een uur de interessante, moderne architectuur van de Zuidas.
Nergens in Amsterdam zal je zoveel en zo dicht op elkaar hoogbouw en moderne architectuur vinden als op de Zuidas.

De Zuidas is het zakelijk centrum van Amsterdam. Vanaf 1975 begonnen bedrijven zich te vestigen in dit gebied en staat dit gebied bekend om zijn moderne architectuur.

Op deze kostbare grond worden ook steeds meer appartementen, restaurants en winkels gebouwd om het gebied naast zakendistrict, ook een plek om te wonen te maken. Het oorspronkelijke stedenbouwkundige plan (oorspronkelijk van H.P. Berlage) is, ondanks de vele moderne ontwikkelingen, niet vergeten en is terug te zien in de maquette van bureau Zuidas in het WTC gebouw. Toch is het vooral de moderne architectuur dat architectuurliefhebbers lokt. De afgelopen jaren zijn de nieuwe iconen van de stad hier verrezen en worden deze gekenmerkt door hun innovatie, duurzaamheid en grootsheid. Het bezoeken waard dus!

De (wandel)route start bij NHOW naast station Amsterdam Rai en loopt via het Beatrixpark uiteindelijk naar 900 Mahler. Dit zijn enkele stops tijdens een route gevuld met architectonische hoogstandjes:
Nhow, OMA
Goede Doelen Loterij, Benthem Crouwel
Circl, Architekten Cie
900 Mahler, INBO

Voor de wandeling, adressen en OV-routes, klik hier.