Zuidassers delen kerstdiner met een ander

Werknemers van de Zuidas reserveerden afgelopen donderdag een plek aan tafel voor zichzelf én voor iemand die dat niet kon betalen. De Nieuwe Poort organiseerde die dag een kerstdiner waarbij het letterlijk om 'shared dining' draaide. De gasten genoten van een vijfgangendiner waarbij je, naast je eigen plaats aan tafel, ook een couvert reserveerde voor iemand die daar zelf niet de middelen voor heeft. Middels dit event wil De Nieuwe Poort aandacht vragen om niet alleen te doneren tijdens de decembermaanden, maar ook daadwerkelijk tijd en aandacht te nemen voor de ander.

Werknemers van de grotere 'corporate' organisaties op de Zuidas reserveerden voor twee plekken: één voor zichzelf en één voor een persoon die dit zelf niet kan betalen. Op de avond zelf zat iedereen aan lange tafels om samen te dineren. Eenzame ouderen, mensen zonder thuis en welgestelde Zuidassers zaten bij elkaar aan tafel. Iedereen was gekoppeld aan een andere tafelgenoot, om op deze manier bewust aandacht te vragen voor het verhaal van de ander. 

De Nieuwe Poort werkte voor dit event samen met onder andere De Regenboog Groep, Wijkcentrum d’Oude Stadt en StreetSmart. Daarnaast waren er onder andere werknemers van Loyens & Loeff en Alen & Overy.