Zowerkthet.nl maakt flexibel (thuis)werken en slim reizen een eitje

Vanaf vandaag vind je op het nieuwe platform Zowerkthet.nl alles wat met flexibel (thuis)werken en slim reizen te maken heeft. Op initiatief van mobiliteitsnetwerk Stichting Breikers hebben achttien regionale mobiliteitsnetwerken hun krachten gebundeld. Voorlopig blijft thuiswerken (waar mogelijk) de norm om corona onder controle te houden. Hoe faciliteer je werknemers om thuis te werken? Wat is de beste manier van reizen als je toch naar je werk gaat? Zowerkthet.nl ondersteunt werkgevers én werknemers hierin met tips, tools en inspirerende voorbeelden.

Thuiswerken heeft de afgelopen maanden een grote vlucht genomen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een flink deel van de werknemers deze verandering vast wil houden. Daarnaast merken we dat de spits enorm is afgenomen. Ook nu het autoverkeer alweer op zo'n 93% van het pre-corona tijdperk zit zijn de files zeker niet op datzelfde niveau terug. Goed nieuws, want thuiswerken en reizen buiten de spits heeft veel positieve effecten; betere concentratie, minder stress, minder verzuim, meer werkgeluk, snellere doorstroom op wegen, meer zitplekken in het openbaar vervoer en schonere lucht.

Inspireren
Doel van het landelijke platform is om werkgevers en werknemers te inspireren en ondersteunen bij het maken van slimme(re) reis keuzes op het gebied van werken en reizen. Werknemers vinden op Zowerkthet.nl bijvoorbeeld een thuiswerk checklist, inspirerende verhalen van mensen die onlangs anders zijn gaan reizen en linkjes naar allerlei handige tools en apps op het gebied van fietsen, autodelen en parkeren.

Voor werkgevers is er veel kennis te vinden op het gebied van gedragsverandering, stimuleren van fietsen onder werknemers, fiscaliteit, een overzicht van landelijke campagnes die je als bedrijf kunt inzetten en inspirerende verhalen van andere organisaties.

Kosteloos advies op maat
Kom je er als werkgever niet uit? Dan kan je bij het mobiliteitsnetwerk in jouw regio terecht voor kosteloos advies op maat. Zij hebben veel kennis en kunde in huis. Denk bij advies op maat bijvoorbeeld aan een postcodescan om onnodige reistijd bij werknemers te vermijden, het koppelen van bedrijven die dezelfde bereikbaarheid problematiek ervaren, hulp bij kostenreductie of het overzichtelijk maken van mobiliteitsoplossingen.

Op Zowerkthet.nl is de kennis gebundeld van Stichting Breikers (Metropoolregio Amsterdam), Slim en Schoon Onderweg (Arnhem-Nijmegen), Zuid-Limburg Bereikbaar, Brabant Mobiliteitsnetwerk & SmartwayZ.NL (NoordBrabant en Limburg), Slim & Schoon Reizen (Cleantech Regio), Groningen Bereikbaar (Groningen), De Verkeersonderneming, Bereikbaar Haaglanden en Rijnland, Samen Bereikbaar (Zuid-Holland), Drenthe reist duurzaam (Drenthe), Werk Slim, Reis Slim (Leeuwarden/Fryslân), IJmond Bereikbaar (IJmond), Slim & Groen Onderweg (Noord-Nederland), Goedopweg (Midden Nederland), Anders reizen (Landelijk), Twente Mobiel & Slimme en Duurzame Mobiliteit regio Zwolle (Overijssel).

www.zowerkthet.nl