Stem mee: ontwerp regenboogtrap voor Zuidplein

De glazen overkapping van de trap tussen het Zuidplein en de Strawinskylaan krijgt een regenboogdesign. Doel is om de zichtbaarheid en acceptatie van de LHBTIQ+-community te vergroten. Het ontwerp wordt in gekleurde transparante folie aangebracht op het glazen dak van de trap. Bewoners en gebruikers van Zuid kunnen nu stemmen op hun favoriete ontwerp voor de regenboogtrap.

De trap die het Zuidplein verbindt met de Strawinskylaan is een van de drukste OV-knooppunten van de stad. De kleurrijke overkapping heeft daardoor meteen een groot bereik. De regenboogoverkapping is een variant op het beter bekende regenboogzebrapad dat op deze locatie lastiger te realiseren was.

3 ontwerpen
Ontwerpers Jasper Eustace, Alessandro Solci en Marianne van Lochem hebben in opdracht van stadsdeel Zuid samen meerdere ontwerpen gemaakt. Door een selectiecommissie zijn daar 3 ontwerpen uit gekozen. Bewoners uit Zuid en gebruikers van het gebied mogen nu uit die 3 ontwerpen hun favoriete ontwerp kiezen en daarop hun stem uitbrengen.

Stemmen
Tot en met maandag 30 november kunnen stemmen worden uitgebracht. Via deze link kunnen de ontwerpen worden bekeken en kan er worden gestemd. In december zal de uitslag bekend worden gemaakt.

Je kunt ook hier alle ontwerpen bekijken: https://zuidas.nl/blog/2020/zuidplein-krijgt-een-regenboogtrap-stem-mee/