Oproep: doneer afgeschreven laptops & tablets voor kwetsbare groepen

De Corona crisis raakt iedereen. Waar veel van ons nog de mogelijkheid hebben om via internetverbindingen werkzaamheden voort te zetten werd ook duidelijk dat veel mensen in isolatie dreigen te raken doordat ze geen toegang hebben tot internet of niet beschikken over een laptop. De gemeente deelde eerder 1000 laptops uit aan mensen met een kleine beurs. De vraag is nog steeds groot, daarom doet de gemeente nu een oproep om je oude laptop of tablet te doneren. 

Door de maatregelen die zijn getroffen tegen het coronavirus is er een grote behoefte ontstaan aan digitale verbondenheid. Amsterdammers blijven zoveel mogelijk binnen en beperken fysiek contact met elkaar. Ook zijn de laagdrempelige en publieke voorzieningen zoals Public Roam (veilig gratis wifi) in bibliotheken en gemeentelijke gebouwen momenteel niet toegankelijk door sluiting van deze voorzieningen voor publiek.

Heb je nog een oude laptop of tablet liggen, of werk je voor een bedrijf dat ongebruikte devices op de plank heeft liggen die voor dit project kunnen worden ingezet? Neem contact op met Marcus Jacobs van de gemeente Amsterdam via: marcus.jacobs@amsterdam.nl

Meer informatie over bij wie de laptops terecht komen vind je hier.


Tags: Crisis, Laptops, Kwetsbaar