Initiatieven Zuidas ondernemers gedurende COVID-19

Het zijn bijzondere tijden. Veel mensen moeten momenteel noodgedwongen wennen aan een situatie zonder sociaal contact, afspraken via e-mail en conference calls via apps waar men een week geleden nog nooit van had gehoord. Voor ondernemers in Zuidas is het een zware periode. Maar in tijden van crisis toont de ondernemende geest van de Zuidas ondernemingen zich als nooit tevoren.

Graag attenderen we je op mooie initiatieven in Zuidas waar je nog steeds terecht kan! 

Wij proberen onze website zo actueel mogelijk te houden, maar het kan voorkomen dat initiatieven toch al veranderd zijn in de tussentijd.

Bezorgen & Afhalen

 • Een goed voorbeeld van lokale betrokkenheid is dit bewoners initiatief. Via een speciaal ingerichte website delen zij de menu´s van lokale ondernemers zodat er sneller en gemakkelijker besteld kan worden.
 • Restaurant Limon bezorgt thuis of op kantoor. Bestellen kan via telefoon, whatsapp of email: (020) 2331632, 06-34563644, 06-52406505, info@limon.amsterdam . Contactloos betalen. Bezorging tussen 11 en 21 uur. Het menu is te vinden via de pagina van bovenstaand bewoners initiatief.
 • Urban Salad Amsterdam Zuidas is open voor het afhalen en bezorgen van eten. Je kunt je bestellingen plaatsen via thuisbezorgd.nl, foodsy.app, ubereats, ritual_co en deliveroo.
 • Market33 (Thats Amore & Grizzl) bezorgen nu eten. Groepsbestellingen kunnen gemaild worden naar hello@market33.nl en kleinere bestellingen gaan via deliveroo en thuisbezorgd. Het menu is te vinden via de pagina van bovenstaand bewoners initiatief.
 • Wagamama bezorgt maaltijden. Bestellingen gaan via ubereats.
 • Sushilee is open voor het afhalen en bezorgen van maaltijden. Bestellen kan via ubereats. Het menu is te vinden via de pagina van bovenstaand bewoners initiatief.
 • Leonidas bezorgt bestellingen tot 16.00 uur. Bestellen kan via 06-47630451 . Het menu is te vinden via de pagina van bovenstaand bewoners initiatief.
 • Poké Perfect in het WTC is open voor afhaal- en bezorgdiensten, bestellen kan via ubereats en thuisbezorgd.nl.
 • Back Food bezorgt maaltijden. Bestellingen kunnen worden geplaatst via catering@back-food.nl . Kijk voor het menu op de pagina van bovenstaand bewoners initiatief.
 • Mizu Bar bezorgt maaltijden. Bestellingen gaan via Thuisbezorgd.nl . Het menu is te vinden via de pagina van bovenstaand bewoners initiatief.
 • Circl restaurant werkt met een klein vast menu, dagelijks aangevuld met lokale en duurzame kwaliteitsproducten die het seizoen op dat moment te bieden heeft. Bestellen kan via deliveroo.

Momenteel open

 • Wineboutique & Spirits Zuidas Amsterdam biedt ondersteuning aan Zuidas ondernemers voor thuisleveringen of leveringen aan kantoren. Zij zijn te bereiken via www.wineboutique.eu, info@wineboutique.eu of op (020) 4705414 . Zelf zijn ze doordeweeks nog open van 11.00-19.00 uur.
 • Noé Boulangerie houdt haar winkel open tot de voorraad strekt. Openingstijden zijn aangepast om de veiligheid en gezondheid van een ieder te waarborgen. Actuele openingstijden voor de vestiging in Zuidas zijn: 08.00-14.00 uur, 7 dagen per week.
 • Bij Zuidas Apotheek kan je nog steeds terecht voor je medicatie. Via hun recent gelanceerde App kan je nu ook herhaalrecepten thuisbezorgd krijgen. Kijk voor meer informatie op https://www.zuidasapotheek.nl/ of download de App via https://www.medicatie-thuis.nl/.
 • Misura Sartoria Amsterdam op de George Gershwinplein 4 is geopend en bereikbaar op woensdag t/m zaterdag. Het atelier in Zuidas biedt nu Private Shopping aan; een 1op1 afspraak zonder dat er andere klanten in de winkel zijn. Liever vanuit huis shoppen? Ook dat is mogelijk via de ¨Stay At Home¨ dienst. Een Personal Tailor neemt dan via Facetime of Whatsapp contact met je op. Kijk voor meer informatie op  www.misurasartoria.nl

Andere initiatieven

 • Multicopy The Communication Company kan communicatiemiddelen ontwikkelen om de nieuwe veiligheidsregels (om verdere verspreiding van het coronavirus te minimaliseren) onder de aandacht te brengen. Voorbeelden zijn raamposters, flyers, actiewebsites, muur- en vloerstickers. Kijk voor alle mogelijkheden op deze site. Ze zijn te bereiken via 020-670 92 00 of amsterdam-wtc@multicopy.nl.
 • Via het initiatief #helpdehoreca kan je bij je favoriete (Zuidas) restaurants cadeaubonnen kopen om hen zo door deze moeilijke tijden heen te helpen. Kijk op www.helpdehoreca.nl voor meer informatie.
 • Urban Salad is een initiatief gestart om salades te doneren aan hulpverleners die strijden in de frontlinie tegen COVID-19. Kijk voor meer informatie en donaties op: https://www.urbansalad.nl/ 
 • De Sporthallen Zuid bieden vanaf vrijdagavond 20 maart 2020 tijdelijke opvang aan 75 daklozen zonder verblijfsvergunning. Ze komen uit de opvang in Westpoort, waar zo’n 275 mensen in één gebouw zitten. Vanwege het coronavirus is dat onwenselijk. Kijk voor meer informatie op: https://zuidas.nl/blog/2020/tijdelijke-opvang-75-daklozen-in-sporthallen-zuid/ 
 • Anytime Fitness (Zuidas) live streamt haar sportlessen. Kijk op hun Facebook pagina voor de video´s: https://www.facebook.com/AnytimeFitnessZuidas/?ref=br_rs 
 • Clubsportive biedt sportlessen voor thuis aan via haar Instagram account. Daarnaast organiseren zij regelmatig sportlessen vanaf het dak van de sportschool. Zo kunnen buurtbewoners vanaf hun balkon live meedoen.
 • Hestia Kinderopvang aan de Uiterwaardenstraat in Amsterdam en aan de Laan van de Helende Meesters in Amstelveen houdt haar vestigingen open voor de opvang van kinderen tussen 0 en 12 jaar van ouders met cruciale beroepen. Kijk voor meer informatie op deze site.
 • Htel Amsterdam (minimum 7 dagen verblijf) en Htel Amstelveen (minimaal 3 dagen verblijf) heeft beschikbaarheid voor medewerkers werkzaam in Zuidas tegen een gereduceerd tarief vanaf € 89,- per appartement (maximum 2 personen). De appartementen zijn voorzien van keukens. Voor reserveringen en meer informatie mail naar sales@htelapartments.com .
 • Mobeazy stelt t/m 6 april 3 deelauto’s beschikbaar (Barbara Strozzilaan 101 – 201)met 25% korting. Door de Mobeazy app te downloaden kan gebruik gemaakt worden van deze actie. Neem contact op via sven@mobeazy.nl om je bedrijfsgegevens te koppelen aan je account om op rekening te kunnen rijden. Vanzelfsprekend zijn de deelauto’s voorzien van desinfectie middelen.
 • Expat Center kan bedrijven en hun expats informeren over wat er momenteel gaande is via telnr. 0900-9811 
 • Bagels & Beans heeft haar vestigingen gesloten t/m 6 april. De vestigingen zetten zich nu in om hun voorraad aan voedselbanken, zorginstellingen en het Leger des Heils te schenken.
 • Pancakes Amsterdam doneert haar voorraden aan brandweer, daklozen projecten, daklozen opvang en vele anderen.
 • HappyHappyJoyJoy verkoopt cadeaukaarten die kunnen worden ingezet zodra zij weer kunnen openen.

Ook een item met ons delen? Mail dan naar news@hellozuidas.com  


Urban Salad doneert aan hulpverleners in de strijd tegen
COVID-19 & andere hulpbehoevenden