Blauw-groen onderzoeksdak voor VU

Op het dak van het VU Hoofdgebouw is 1000m2 aan blauw-groen onderzoeksdak aangelegd. Er zijn lokale grassen en kruiden ingezaaid, vijvers gemaakt voor vogels en een wilde bijenkolonie heeft er een huis gevonden. 

Onderwijs en onderzoek
Wetenschappers van het Amsterdam Sustainability Institute gebruiken het groene dak ook voor onderwijs en onderzoek. Je kunt hierbij denken aan onderzoek naar verandering in luchttemperatuur, luchtvochtigheid, waterbalans en isolerende werking. Op deze manier draagt onderwijs en onderzoek bij aan het vergroten van de kennis over groene daken in Amsterdam.

Het nieuwe onderzoeksdak sluit aan bij de duurzaamheidsvraagstukken waar studenten en wetenschappers van de VU zich over buigen. Je leest er hier meer over. Het onderzoeksdak is ook in beeld gebracht.

Vergroenen Zuidas
Er zijn veel horizontale en verticale (verborgen) tuinen te vinden in Zuidas. Het meest recente Hello Zuidas Facility Management platform stond dan ook in het teken van groen in Zuidas. Wil je daar meer over weten? Neem dan eens contact op met onze projectleider Openbare Ruimte & Veiligheid Fouad Benaya via fouad.benaya@hellozuidas.com