Fototentoonstelling Streets of the World verplaatst naar Zuidplein

Tijdens de werkzaamheden aan Zuidasdok deze zomer, is de langste fototentoonstelling ter wereld, ‘Streets of the World’ van fotograaf Jeroen Swolfs, verplaatst van de Arnold Schönberglaan naar de andere kant van het spoor. De foto’s van straten van alle landen ter wereld staan nu ruimer opgesteld en beter zichtbaar, in een vertakking van het Zuidplein die uitloopt richting de Parnassusweg. Ga het vooral bekijken, het is en blijft zeer de moeite waard! Maar, waar gaat het project ook alweer over? En wat voor leuke activiteiten worden er georganiseerd?

In 2009 startte Jeroen met zijn reis voor ‘Streets of the World’. Het idee: straten van alle hoofdsteden ter wereld fotograferen. Waarom? Omdat veel media en daardoor ook de maatschappij zich meer focust op zaken die negatief zijn in deze wereld, op problemen. Natuurlijk is het leven niet altijd feest, en natuurlijk hebben we onze problemen en uitdagingen in onze tijd. Maar tijdens de wereldreizen die Jeroen maakte, kwam hij ook heel veel oplossingen tegen. Mensen die hard en inventief werken om de wereld beter te maken. Zijn doel: de mensheid, te laten inzien hoe verbonden we zijn met elkaar. Dat werd het optimistische verhaal van ‘Streets of the World’.

Wanneer je de foto’s van Jeroen bekijkt, zie je heel veel verschillende straatbeelden en een nog grotere verscheidenheid aan mensen. Maar je ziet ook dat de meeste foto’s, in tegenstelling tot wat je zou verwachten, ook veel gemeen hebben. Uiteindelijk laat elke foto een bepaalde essentie zien: mensen op straat die, gezamenlijk, hun leven leiden op de plek die zij kennen. De plek waar men elkaar ontmoet. Waar vriendschappen worden geboren. Waar liefde ontstaat. En waar het leven wordt besproken.

Van Helsinki tot Peking, van Riga tot Jakarta, Jeroen laat ons zien dat, wanneer je de eerste stap durft te zetten, er grenzen kunnen vervagen. In tegenstelling tot de verhalen die we over bepaalde landen kennen zoekt Jeroen in alle hoofdsteden juist de positieve verhalen op. Die verhalen zetten ons er toe aan om in te zien dat er ook heel veel is dat ons juist met elkaar verbindt. Een inzicht dat cruciaal is voor het aangaan van de uitdagingen van onze tijd.

Deze indrukwekkende expositie op de Zuidas is de basis van Streets of the World voor het organiseren van activiteiten voor bedrijven en particulieren op de Zuidas. Jeroen Swolfs geeft fascinerende lezingen over zijn project die zowel het reizen als de financiering en totstandkoming van zijn onwaarschijnlijke avontuur belichten. Een inspirerend verhaal over het nimmer opgeven van je droom en het uiteindelijke waarmaken ervan met als resultaat een van de grootste fotografieprojecten ter wereld. De lezing kan worden gecombineerd met een Smartphone Citywalk waarbij Jeroen zélf uw team wegwijs maakt in het maken van fantastische foto’s met smartphone op de Zuidas met de expositie als rode draad. Een gegarandeerde inspirerend activiteit met de mogelijkheid om af te sluiten in de Cielo Skybar van Hotel Innside!

Meer informatie over de activiteiten van Streets of the World en de Smartphone Citywalk Zuidas? Stuur Jeroen een e-mail via info@photoclass.nl.