Facility Management Platform, februari 2021

Donderdag 4 februari vond weer een interessante editie plaats van het Facility Management(FM) platform van Hello Zuidas. Hierin werd onder andere het Zuidasdok besproken. Ook werd de korte keten in de catering uitgelicht met de HvA/UvA en Local 2 Local.

Het Zuidasdok is volop in ontwikkeling. Zo is onder andere de aanbesteding van het station gestart en worden de dakdelen en fundering bij de Benjamin Britten passage gebouwd. Tevens kon Nienke Mulder van Zuidasdok ons alvast wat vertellen over de buitendienststellingen van 2021.

  • 2 - 6 april (Pasen): fundering, aanpassen treinspoor en -perron 4
  • 20 - 23 augustus: inschuiven dakdelen treinspoor 4 & metrospoor 1

Tijdens deze data zal er beperkt trein- en metroverkeer zijn.

Guido Meijer van de HvA/UvA presenteerde hun plan om duurzaam, gezond en lokaal eten en drinken aan te bieden op hun faculteiten. Hierin werken zij samen met verschillende lokale ondernemers. Duurzaamheid, circulariteit en de mens staan hierin centraal.

Mark Frederiks van Local 2 Local kan hierin faciliteren. Local 2 Local verbindt lokale ondernemers met consumenten en zo matchen zij vraag en aanbod. Ook op de Zuidas bieden zij de mogelijkheid om lokale producten af te nemen, die voor minder vervoersbewegingen zorgen. Zo kun je bij hen een bedrijfsfruitabonnement of groentetassen afnemen via www.local2local.nl/hellozuidas.

Wilt u als werkgever betrokken raken bij cateringlogistiek? Neem dan contact op met kirsten.vankeimpema@hellozuidas.com.