Beeldenroute ARTZUID 2023 officieel van start

ARTZUID 2023 is officieel open. De beeldenroute op de Apollolaan en MInervalaan is afgelopen weekend met stralende zon van start gegaan. Meer dan 300 'Vrienden', sponsors, bruikleengevers, deelnemende kunstenaars en andere betrokkenen en kunstliefhebbers kwamen naar de officiële opening op vrijdagmiddag. 

Vanaf zaterdagochtend was het meteen gezellig druk op de route en op het horecaterras bij het Informatiepaviljoen op de hoek van de Apollolaan en Minervalaan. 

Transfer

Jasper Krabbé is samensteller van de 8ste editie van ARTZUID. Vijftig sculpturen van internationaal vermaarde kunstenaars en Nederlands talent staan tentoongesteld op de Apollolaan en Minervalaan in architect Berlages Plan-Zuid. In het ARTZUID Informatiepaviljoen tegenover de Minervalaan 1 is de routekaart en catalogus verkrijgbaar. De instaprondleidingen zijn in de weekends om 13.00 uur. ARTZUID is gratis toegankelijk.

Het thema dit jaar is  Transfer. De geselecteerde kunst reflecteert de overdracht van maatschappelijk engagement van kunstenaars en beeldbepalende stromingen die de kunst minder elitair wilden maken en dichter bij de mensen wilden brengen. Denk daarbij aan Neo-Popart, Nouveau Realisme, Arte Povera en Streetart. 

Save the date

Hello Zuidas nodigt haar members uit om op dinsdag 5 september onder leiding van gidsen de route samen te lopen. Dit is een Members Only event. Meer informatie volgt. 

ARTZUID 2023 vindt plaats tot en met 24 september. Meer informatie vind je hier

Foto's: Olivier Otten en ARTZUID