Tags: Hello Zuidas, Baker McKenzie, zuidas

Baker McKenzie Amsterdam kondigt nieuw vierhoofdig bestuur aan

Advocatenkantoor herbenoemt Corinne Schot als Managing Partner
 
Internationaal advocatenkantoor Baker McKenzie heeft per direct een nieuw bestuur. Terwijl het Amsterdamse kantoor Managing Partner Corinne Schot en partner Kim Tan voor een volgende termijn benoemt, treedt partner Mirko Marinć nieuw toe tot het bestuur. Samen met General Manager Sandra Spek zullen zij het Amsterdamse kantoor de komende drie jaar leiden.

Met deze samenstelling heeft Baker McKenzie Amsterdam wederom een vierhoofdig bestuur. Bovendien kiest het advocatenkantoor bewust voor een langere bestuursperiode van drie jaar, en zet zo nog nadrukkelijker in op continuïteit en de huidige strategie. Hierbinnen staan verbinding met zowel cliënten als medewerkers centraal en blijft de focus op duurzaamheid, innovatie, inclusie en diversiteit. Tenslotte zijn met de benoeming van de internationaal ervaren belastingpartner en hoofd fiscale praktijkgroep Mirko Marinć alle disciplines van het kantoor vertegenwoordigd in de nieuwe bestuurssamenstelling.

“Het is fijn dat we in deze tijd van het nieuwe normaal en veranderde werkomstandigheden extra capaciteit in het bestuur hebben”, stelt Corinne Schot, herbenoemd Managing Partner van Baker McKenzie Amsterdam en bestuurslid van het Baker McKenzie EMEA+ Management Committee. “Met de benoeming van Mirko keren we weer terug bij de jarenlange traditie dat we al onze drie disciplines vertegenwoordigen in ons bestuur, namelijk fiscaal, civiel en notarieel recht. Wij geloven dat dit bijdraagt aan kortere lijnen, betere verbinding met collega's en cliënten, en effectiever management van ons Amsterdamse kantoor. Dat we vanaf nu een bestuur hebben met een gelijke man-vrouwverdeling past binnen onze inclusie- en diversiteitsdoelstellingen en levert het beste resultaat op voor onze mensen en cliënten, daar ben ik erg trots op.”

Over Baker McKenzie
Baker McKenzie Amsterdam N.V. telt meer dan 300 medewerkers, waarvan circa 160 advocaten, fiscalisten, notarissen en economen. Het kantoor is gevestigd aan Claude Debussylaan in Amsterdam. Managing Partner is Corinne Schot.
  • Baker McKenzie is het meest toonaangevende internationale advocatenkantoor ter wereld. Onze ondernemende en betrokken advocaten, notarissen en fiscalisten helpen multinationals met innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken.
  • Baker McKenzie heeft 77 kantoren in 46 landen en telt wereldwijd meer dan 6.000 advocaten, notarissen, fiscalisten en economen.
  • De kracht van Baker McKenzie is om onze cliënten te verbinden aan de beste legal minds waar ook ter wereld, met oog voor innovatie, inclusie & diversiteit en duurzaamheid.