ARCAM zoekt publieksjury voor Amsterdamse Architectuurprijs

Tripolis-Park of toch Q Residences? Ga jij meebepalen welke de tien beste gebouwen van 2022 zijn? ARCAM is op zoek naar drie betrokken Amsterdamse publieksjuryleden, zonder ervaring in de architectuur, voor de publiekjury van de Amsterdamse Architectuurprijs 2023.

In mei 2023 reikt Arcam voor de 16de keer de Amsterdamse Architectuurprijs (AAP) uit. Deze prijs voor de architect en opdrachtgever van het beste gebouw van Amsterdam wordt niet alleen bepaald door een vakjury, maar ook door een publieksjury.

Weinig tot geen ervaring met architectuur is geen probleem. Wel moet je minimaal 18 jaar zijn en geen architectuurprofessional. ARCAM zoekt juist mensen met een eigen visie op de gebouwde omgeving.

Zuidas

Op Zuidas staan twee gebouwen op de lijst voor een eventuele nominatie. Dat zijn Tripolis-park van architectenbureau MVRDV en Hannie en Aldo van Eyck, opdrachtgever is Flow Development. Uber wordt hier hoofdhuurder. En Q Residences van architectenbureau Studio Gang en co-architect Rijnboutt, opdrachtgever is Kroonenberg Groep.

Traditiegetrouw maakt ARCAM in maart de nominaties van de Amsterdamse Architectuurprijs bekend.

Meer informatie of opgeven kan hier: https://arcam.nl/algemeen/bekijk-en-beoordeel-de-10-beste-gebouwen-van-2022-in-amsterdam/