Zuidas zamelt sollicitatie-outfits in voor minderbedeelden

Dress for Success Amsterdam plaatst vrijdag 13 september a.s. permanent een unieke kledinginzameling container in het hart van de Zuidas: de Dress for Success Container.

De Dress for Success Container is een wereldwijde primeur. De kledingcontainer is alleen bedoeld voor het inzamelen van nette, representatieve professionele kleding. De kleding die wordt ingezameld komt direct ten goede aan de klanten van Dress for Success, mensen die op weg zijn naar werk en zelf onvoldoende financiële middelen hebben om een passende kledingoutfit aan te schaffen.

Wat is Dress for Success?
Dress for Success Amsterdam is onderdeel van de wereldwijde non-profit en vrijwilligersorganisatie Dress for Success, opgericht in 1996 in New York. Dress for Success helpt sociale minima middels gratis verstrekking van een passende outfit, presentatievaardigheden en de introductie in een passend netwerk de weg naar de economische onafhankelijkheid te vinden. Wereldwijd heeft Dress for Success inmiddels ruim 1 miljoen mensen geholpen. Inmiddels is Dress for Success in dertig landen gevestigd, waaronder in Nederland. Nederland heeft negen vestigingen waaronder één in Amsterdam.

De Dress for Success Container is een wereldwijde primeur.

Hoe is het Dress for Success kledingcontainer idee geboren?
Het idee ontstond na een geslaagde samenwerking tussen Dress for Success Amsterdam (Corina Koekenbier en Ron van Kralingen) en advocatenkantoor Simmons & Simmons LLP (Paul Tjiam en Lotte Cuijpers). Tjiam: ”Wij zochten naar manieren om Dress for Success naar de Zuidas te brengen. Hier loopt immers het hoogste percentage pakken en mantelpakken van heel Nederland. Iedereen heeft wel een pak of een paar schoenen die hij of zij niet meer draagt, maar nog wel zo puntgaaf is dat het een tweede leven kan gebruiken.”

Van Kralingen vervolgt: ”Al filosoferende kwamen we zo bij een kledingcontainer die op de Zuidas zou worden geplaatst. Maar dat moest dan wel een hele bijzondere container zijn. Het aspect duurzaamheid, oftewel kleding een tweede kans geven, moest daarbij eveneens een uitgangspunt zijn.”

De kleding container krijgt een plaats aan de Claude Debussylaan, de drukste straat van de Zuidas.

Wie doen mee?
Tjiam is in het dagelijks leven advocaat en heeft alle grote Zuidas advocatenkantoren benaderd om de Dress for Success Container te sponsoren. In totaal doen er 11 advocatenkantoren mee: Simmons & Simmons, Allen & Overy, Baker & McKenzie, De Brauw Blackstone Westbroek, Dentons, Freshfields Bruckhaus Deringer, Hogan & Lovells, Houthoff, Linklaters, Nauta Dutilh en Stibbe. Van Kralingen heeft zijn oud-werkgever ABN Amro gevraagd. Ook zij waren bereid tot sponsoring.

Iedereen heeft wel een pak of een paar schoenen die hij of zij niet meer draagt.

Het plan is dat in de toekomst meer containers zullen worden geplaatst (in Nederland en daarbuiten). Vanzelfsprekend is er altijd behoefte aan meer sponsoring. Alle bedrijven – Zuidas of niet – zijn welkom. De namen van de sponsorende bedrijven komen op de container.

Officiële plaatsing + ‘open air’ modeshow: vrijdag 13 september
De plaatsing van de Dress for Success Container is op vrijdag 13 september van 16.00 tot 18.00 uur op de plek waar de kledingcontainer komt te staan: Claude Debussylaan hoek Aaron Coplandstraat. De kledingcontainer wordt geopend via een ‘open air’ modeshow. Verschillende bekende Nederlanders zijn aanwezig, waaronder Dress for Success ambassadeur Patty Zomer, zangeres Edsilia Rombley en volkszanger Quincy.

Meer informatie of aanmelden om aanwezig te zijn? Stuur een e-mail naar event- en organisatiebureau BRNDRZ, dat de organisatie vrijwillig op zich neemt, via info@brndrz.com.

Tags: Dress for Success, Kledingcontainer