Zuidas Apotheek, Zuidas Huisartsen en Avenue Services maken antigeen (snel)test voor Zuidas bewoners mogelijk

Sinds het begin van de pandemie zijn er meerdere antigeen (snel)testen ontwikkeld, die door verschillende partijen worden aangeboden. Om de antigeen (snel)test ook voor Zuidas bewoners beschikbaar te maken, hebben Zuidas Apotheek en Zuidas Huisartsen in samenwerking met Avenue Services de door de overheid gevalideerde antigeen (snel)testen voor u aan huis mogelijk gemaakt.

GGD PCR-test: nauwkeurig, maar kost meer tijd
De PCR-test is de test die momenteel door de GGD wordt afgenomen. Bij deze test wordt keel- en neusslijm afgenomen dat vervolgens door een laboratorium op het coronavirus wordt getest. De PCR-test is nauwkeurig, maar het krijgen van de uitslag kost meer tijd. Voor het stellen van de diagnose COVID-19 bij personen met klachten heeft de PCR-test nog steeds de voorkeur boven de antigeen(snel)test.

Antigeen (snel)testen: snel, maar heeft beperkingen
Naast de PCR-test zijn er door het RIVM en het VWS verschillende goedgekeurde antigeen (snel)testen. De antigeen (snel)test is een test die de aanwezigheid van het virus aantoont door middel van een uitstrijkje uit de neus- en keelholte. De uitslag hiervan is binnen enkele minuten bekend.

De antigeen (snel)test spoort niet alle besmettingen op. Een positieve testuitslag geeft aan dat iemand het virus heeft en doorgaans in zodanige hoeveelheden dat de persoon op dat moment besmettelijk is. Bij een negatieve testuitslag kan de test echter personen missen die het virus wel al bij zich dragen, maar nog besmettelijk moeten worden. In dat geval kan besloten worden om de test na een aantal dagen nogmaals te herhalen.

Sneltesten voor Zuidas bewoners
In samenwerking met Zuidas Apotheek en Zuidas Huisartsen wordt de antigeen (snel)test aan de Zuidas bewoner aangeboden voor 49,95 euro inclusief BTW. De antigeen (snel)test wordt door getraind zorgpersoneel in beschermde kleding bij u thuis afgenomen. De uitslag is vrijwel direct na de test bekend.

Via de website www.avenue-services.nl/test kunt u zich voor de antigeen sneltest inschrijven en uw voorkeur dag(en) en tijdstip(pen) opgeven.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website. Vragen kunnen worden gesteld via een mail aan info@avenue-services.nl.

Samen zorgen voor elkaars gezondheid!