Zomerwerkzaamheden Zuidasdok

Deze zomer staan er werkzaamheden gepland rondom de A10 Zuid en station Amsterdam Zuid. Voor de reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer wordt de A10 Zuid acht weekenden in één richting afgesloten. Ook voor de vernieuwing van station Amsterdam Zuid is een afsluiting nodig. Op dinsdag 18 juni vond een informatiesessie plaats voor leden van Hello Zuidas. Hierbij werden zij bijgepraat over de werkzaamheden door Paul Kamermans, omgevingsmanager, Emiel Hetjes, verkeersmanager van Zuidasdok, en Floris Hooft, projectmanager van Ask&GO.

Paul Kamermans besprak de voortgang van de werkzaamheden aan station Amsterdam Zuid en de planning voor de zomer. Emiel Hetjes gaf uitleg over de werkzaamheden aan de A10 Zuid en het metrospoor. Ooklichtte hij de overige geplande werkzaamheden in de omgeving toe, zoals het groot onderhoud aan de Europaboulevard tot augustus en aan de Stationweg in september.

Hinder A10 Zuid
De A10 zal tussen eind juni en half december acht weekenden gesloten zijn vanwege de reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer. In de eerste weekenden wordt de spitsstrook in de richting van Hengelo omgebouwd tot een permanente rijstrook. Vervolgens worden de rijstroken versmald om ruimte te maken voor de verbreding van de A10. Tijdens een van de weekenden wordt er tegelijkertijd gewerkt aan de vernieuwing van station Amsterdam Zuid, waarbij groot materieel op de A10 geplaatst wordt voor hijswerkzaamheden. De A10 wordt in het weekend afgesloten omdat er dan minder verkeer is dan op werkdagen. Borden boven en langs de weg geven de omleidingsroutes aan.

Werkzaamheden Station Amsterdam Zuid
Zuidasdok vernieuwt station Amsterdam Zuid. Dit is nodig omdat het station qua reizigersaantallen groeit, het wordt vergelijkbaar met station Amsterdam Centraal, circa 300.000 openbaar vervoerreizigers per dag. In de Minervapassage en de Brittenpassage schuift een nieuw dakdeel naar de definitieve plek. Het perron en metrospoor 2 (metro 50 en 51) worden verhoogd Op de parnassusweg wordt gewerkt aan het metroviaduct en op de beethovenstraat wordt het viaduct verhoogd.

Factsheet
Een overzicht met de geplande werkzaamheden is te vinden in de Factsheet.
Klik hier voor de Factsheet: Nederlands of Engels

Reisadvies Ask&GO
Bij Ask&GO kun je persoonlijk reisadvies vragen. Ook kun je je via WhatsApp aanmelden voor meldingen en updates over aanstaande afsluitingen met behulp van onderstaande QR-code:


Plan je reis tijdig in verband met de werkzaamheden en blijf op de hoogte van de werkzaamheden via de Factsheet en Ask&GO.