Zomer Kinderkunstkamp bij ARTZUID!

Heerlijk knutselen in de zomervakantie? Kom dan naar het wekelijkse ARTZUID ARTCAMP voor kinderen in Buurthuis Lydia.

Gedurende de week wordt gewerkt aan zeven kunstopdrachten die op vrijdag worden gepresenteerd in de tentoonstelling voor de ouders en familieleden. In het kader van het 750-jarig jubileum van de stad Amsterdam is het thema tijdens het kamp: Mijn droomstad! Met de kinderen wordt gepraat over de positieve en negatieve aspecten van het wonen in de stad en hoe zij de stad van de toekomst zien. Bij het maken van de kunstopdrachten kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten en helpen we ze out of the box te denken. Ze leren te werken met verschillende materialen en technieken, zoals steenhouwen, houtzagen, gipsen, linosnede, schilderijen maken, graffiti, tekenen en meer Onderwijl komen de kinderen alles te weten over abstractie, figuratie, abstraheren, amorfe vormen en de kleurenleer. Ook wordt er een uitstapje naar een kunstcollectie op de Zuidas gemaakt.

ARTCAMP bestaat al tien jaar en wordt geleid door een kunstdocent met de hulp van vier ARTZUID educatie-vrijwilligers. De groep bestaat uit zo’n 30 kinderen van allerlei scholen en met verschillende achtergronden. Inmiddels doen veel expat kinderen mee en via stichting Buurtgezinnen is er speciale plek voor kinderen uit armoede gezinnen en vluchtelingenkinderen. De taal in Nederlands en Engels. Samenwerking en plezier maken staan voorop.

Data? Zomervakantie van 22 juli t/m 30 augustus

Tijden? Maandag t/m vrijdag van 9.00-16.00 uur

Leeftijd? Kinderen 5-12 jaar

Inschrijven kan hier of bel 020-5286061

ARTZUID is ook op zoek naar vrijwilligers.

Houd je van knutselen? Bent je oud docent en zoek je een activiteit om meer onder de mensen te komen? Stichting Art Zuid is altijd op zoek naar uitbreiding van de groep educatie-vrijwilligers. Mocht je interesse hebben stuur dan een mail naar communicatie@artzuid.nl of bel 020-5286061.