Werkzaamheden bij tramhalte Station Zuid op de Strawinskylaan

De tramhalte bij Station Zuid op de Strawinskylaan, waar tram 5 en 25 stoppen, wordt de komende maanden verbouwd. Werkzaamheden beginnen op 23 januari en duren waarschijnlijk tot begin maart.

Wat gaat er precies gebeuren? Beide tramperrons van de tramhalte worden breder, zodat er meer ruimte is voor reizigers. Daarnaast wordt de tramhalte vanaf twee kanten bereikbaar. Hiervoor komt er een extra oversteek voor voetgangers over de Strawinskylaan ter hoogte van de inrit van de parkeergarage van het WTC. Ook komt er een extra abri (tramhokje) op het noordelijke perron (zijde Prinses Amaliaplein). 

Voor het verbreden van het zuidelijke perron (zijde Zuidplein) komen er aanpassingen aan de bushalte en de Kiss & Ride voor het WTC-gebouw. Als gevolg daarvan is het noodzakelijk om de zuidelijke rijbaan van de Strawinskylaan ter hoogte van de tramhalte opnieuw te asfalteren.

Ook komt er een onderzoek of de huidige halte Parnassusweg verplaatst en uitgebreid kan worden om de overstap op station Zuid korter te maken als de nieuwe, westelijk gelegen stationspassage, de zogeheten Brittenpassage, in 2025 opengaat. 

Kijk voor meer informatie op: https://wijnemenjemee.nl/nieuws/tramhalte-station-zuid-wordt-breder-en-krijgt-een-extra-tramhokje/