Verkeershinder Hemelvaartsweekend rond knooppunt De Nieuwe Meer

Rijkswaterstaat vervangt van maandag 15 mei tot en met zondag 21 mei de verkeerssignalering op de A4 bij knooppunt de Nieuwe Meer. Door de werkzaamheden wordt het verkeer van Amsterdam naar Den Haag omgeleid. Met name vanaf vrijdag en in het weekend van Hemelvaart kan de extra reistijd oplopen tot 45 minuten.

De werkzaamheden vinden plaats op de A4 richting Den Haag, tussen knooppunt De Nieuwe Meer en knooppunt Badhoevedorp. Gedurende deze week werkt Rijkswaterstaat aan de matrixborden boven de weg en de wegkantsystemen langs de weg. De werkzaamheden worden zowel overdag als in de nacht uitgevoerd. De matrixborden boven de weg zijn uitgeschakeld. Door middel van borden langs de weg wordt de maximale snelheid aangegeven. Deze is maximaal 90 km/h. Ter plaatse van een afzetting is de maximale snelheid 70 km/h.

Werkzaamheden

De belangrijkste afsluitingen zijn:
-    Maandag 15 mei 21.00 uur tot dinsdag 16 mei 05.00 uur is toerit 1 Sloten, op de A4 richting Den Haag, dicht. Verkeer wordt lokaal omgeleid.
-    Dinsdag 16 mei 23.00 uur tot woensdag 17 mei 05.00 uur is de verbindingsboog van de Ring A10 Zuid naar de A4 dicht. Verkeer richting Den Haag wordt omgeleid via Ring A10 West. Bij afrit 7 Amsterdam-Slotervaart kan het verkeer keren.
-    Woensdag 17 mei 23.00 uur tot donderdag 18 mei 05.00 uur is de verbindingsboog en toerit vanaf Amsterdam-Slotervaart van de Ring A10 West naar de A4 dicht. Verkeer richting Den Haag wordt omgeleid via Ring A10 Zuid. Bij afrit 8 Amsterdam-Oud Zuid kan het verkeer keren.
-    Donderdag 18 mei 22.00 uur tot vrijdag 19 mei 06.00 uur zijn de verbindingsbogen van de Ring A10 West én Ring A10 Zuid naar de A4 dicht. Verkeer wordt omgeleid vanaf Ring A10 West naar de A5 en de A9. Verkeer vanaf Ring A10 Zuid wordt omgeleid via de A2 en de A9.
-    Vrijdag 19 mei 07.00 uur tot zondag 21 mei 17.00 uur zijn er op beide verbindingsbogen van de Ring A10 West én Ring A10 Zuid naar de A4 minder rijstroken beschikbaar. Verkeer wordt geadviseerd gebruik te maken van de omleidingsroutes. Verkeer vanaf Ring A10 West rijdt via de A5 en de A9 richting Den Haag. Verkeer vanaf Ring A10 Zuid wordt omgeleid via de A2 en de A9.

Er vinden geen werkzaamheden plaats tussen knooppunt Badhoevedorp en knooppunt De Nieuwe Meer, in de richting van Amsterdam.

Verkeerssignalering

Om de snelwegen veilig te kunnen gebruiken wordt gewerkt met verkeerssignalering. De verkeerssignalering bestaat uit lussen in het wegdek, matrixborden boven de weg en de verkeerscentrale. De lussen meten hoeveel auto’s er rijden en hoe hard ze gaan. Deze informatie wordt doorgegeven aan de matrixborden waar vervolgens een snelheidsbeperking op komt te staan. In de verkeerscentrale kunnen wegverkeersleiders handmatig bijsturen en bijvoorbeeld een kruis of verdrijvingspijl plaatsen.

Advies aan weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van de website Rijkswaterstaat Verkeersinfo. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.