Uber kiest voor bruisende stadscampus van projectontwikkelaar Flow

Het monumentale Tripolis-complex aan de A10 in Amsterdam wordt door projectontwikkelaar Flow herontwikkeld tot een bruisende stadscampus, Tripolis-Park™. Hoofdhuurder wordt Uber die met haar internationaal hoofdkantoor 30.000 van de beschikbare 45.000 vierkante meter in gebruik neemt. Naast kantoren en voorzieningen komen er tevens betaalbare huurappartementen op de campus. De bouw start volgende week en zal zo’n 2,5 jaar duren. 

Verdi Zuidas
Tripolis-Park is onderdeel van plangebied Verdi Zuidas, gelegen tussen de Amstelveenseweg, de Schinkel en de Nieuwe Meer. In dit gebied wordt door de gemeente Amsterdam ingezet op verbinden, verdichten en vergroenen. De plannen van de gemeente gaan uit van een aantrekkelijk gemengd gebied met circa vijftienhonderd nieuwe woningen. De nieuwe naam Tripolis-Park™ symboliseert de toevoeging van een weelderig groen landschap op het maaiveld en de geactiveerde daken van de huidige gebouwen van Tripolis.

Tripolis
Tripolis is in de jaren negentig ontworpen door Aldo van Eyck en werd onlangs nog tot gemeentelijk monument aangewezen. In opdracht van Flow heeft architect Winy Maas, mede-oprichter van MVRDV, Tripolis-Park ontworpen met als leidraad het beschermen en omarmen van de iconische bestaande torens waar een spectaculaire nieuwe ‘landscraper’ langs de A10 aan wordt toegevoegd. Door innovatieve en creatieve aanpassingen aan de bestaande torens worden deze omgetoverd tot aantrekkelijke en efficiënte kantoorruimte. In combinatie met de nieuwbouw vormt dit de basis voor een groene, gezonde en energieke stadsoase, gericht op vernieuwende bedrijven en ondernemers. Ook wordt één van de bestaande kantoorgebouwen, dat straks is gesitueerd in het geluidsluwe binnengebied, getransformeerd naar een woongebouw met betaalbare huurappartementen.


In september 2017 heeft Flow, samen met door Blackstone beheerde vastgoedfondsen, het Tripolis-complex aangekocht. Partijen zijn trots om het voor de lange termijn beschikbaar gestelde kapitaal op betekenisvolle wijze in te zetten om dit complexe binnenstedelijke project mogelijk te maken.

Sjoerd Lycklama, Partner bij Flow: “Samen met de gemeente Amsterdam staan wij klaar om Tripolis om te vormen tot een bruisende, eco-conscious campus, gericht op innovatie, hoge gebruikskwaliteit en gezondheid. Tripolis-Park biedt Uber en haar werknemers een fantastische werkplek en zal een bijzondere hub worden voor innovatieve bedrijven in Amsterdam.”