Supervisor Zuidas Paco Bunnik in gesprek met ondernemers tijdens Horeca & Retail overleg Hello Zuidas

Horeca en Retail members van Hello Zuidas kregen als een van de eersten een sneak peak bij de nieuwste hotspot op Zuidas: Hasta la Vista, Baby op de 19de verdieping van het INNSiDE by Meliá. Voor het tweede Horeca & Retail Overleg van dit jaar had Hello Zuidas deze nieuwe skybar gekozen om hun event te hosten.

Voor deze editie had Hello Zuidas Paco Bunnik uitgenodigd. Hij is stedenbouwkundig supervisor Zuidas en daarmee eindverantwoordelijk voor de stedenbouw, architectuur en inrichting van de openbare ruimte op Zuidas.

Younique Concepts


Als special guest was Sven Sallaerts van Younique Concepts gevraagd. Sven Sallaerts en Jos de Jong, van horecagroep Younique Concepts, zijn de oprichters van Hasta La Vista, Baby: een Spaans restaurant met cocktailbar. In hetzelfde hotel openen ze binnenkort ook lunchconcept MOST en restaurant Tierra. Younique is geen onbekende op Zuidas; onlangs openden ook Selva en Sonora, een cocktailbar en restaurant op de 27ste verdieping van het Nhow hotel, naar een ontwerp van Younique Concepts.

Na een welkomstwoord van de general manager van het INNSiDE by Meliá, Sjoerd Sybesma, en de presentatie van Sven Sallaerts van Younique Concepts, nam Paco Bunnik het woord. Tijdens de presentaties werden er signature dishes van Hasta la Vista, Baby geserveerd, zoals oesters met groene tomaat, pimiento olie en dry vermouth. 

Ontstaansgeschiedenis Zuidas

De stedenbouwkundig supervisor nam de aanwezigen mee in de ontstaansgeschiedenis van de Zuidas, de accenten in de planvorming daarbinnen en de verschillende invalshoeken en bredere ankerpunten en werkmethodiek in de huidige planvorming. In zijn presentatie ging het zowel over de gebouwen als de openbare ruimte.

De stad op ooghoogte

Bunnik heeft als supervisor extra focus aangebracht aan wat hij noemt ‘de stad op ooghoogte’. Hij benadrukte het belang van een levendige, diverse en aan de stad verbonden Zuidas. “Dit gaat niet alleen over de diversiteit aan plintfuncties”, benoemde hij, “maar ook over de relatie tussen de plinten en de openbare ruimte en de architectonische kwaliteit van deze laag.”

Q&A

Na zijn introductie ging hij het open gesprek aan met ondernemers uit het gebied: Grardie Akkerhuis van Lebkov, Calvin Choi van Market 33 en Daan Jansen van de Zuidas Apotheek, en Olivier Otten, directeur Hello Zuidas en Sven Sallaerts.
Bunnik wilde juist van de ondernemers horen wat er speelt, en waar kansen liggen om vanuit de praktische kennis van het gebied nieuwe verbindingen te maken en kansen te duiden.

StreetSmart

Sanne van der Leij van HVO Querido deed een oproep aan de aanwezige horeca ondernemers om mee te doen met het project StreetSmart. In de maanden november en december zamelt de Amsterdamse horeca geld in voor StreetSmart. Dat doen ze door deze maanden 1 euro extra te vragen op iedere rekening.  StreetSmart helpt en ondersteunt daarmee Amsterdamse daklozen.
Dit jaar viert StreetSmart het 10-jarig bestaan en Sanne hoopt dat na de corona-periode er dit jaar weer 100 restaurants meedoen. "Het gaat al de goede kant op, maar we zijn er nog niet. Ben of ken jij iemand met een horecazaak? Meld je aan via de website. Dan kun je meteen zien wie je voor zijn gegaan!"

Inspirerende kennissessie

Hello Zuidas kijkt terug op een geslaagd evenement. Gordana Todorovic, voorzitter van het Horeca en Retail platform: “Het was een inspirerende en nuttige kennissessie waarin onze Horeca en Retail members direct in gesprek gingen met de gemeente en gedachten konden uitwisselen. Naast het informatieve en interactieve gedeelte was er uiteraard genoeg ruimte om elkaar te ontmoeten en te netwerken. Ook kregen de aanwezigen als een van de eersten een kijkje bij deze unieke skybar experience op de 19ste verdieping van INNSiDE by Meliá: Hasta la Vista, Baby. Op naar de volgende!”

Hello Zuidas organiseert drie keer per jaar voor Horeca en Retail leden een Horeca & Retail Overleg. De eerstvolgende editie zal plaatsvinden in januari. Wil je meer informatie over het Horeca &Retail Overleg neem dan contact op met Angela Ham via servicepoint@hellozuidas.com

Tekst: Gordana Todorovic

Foto's: Hello Zuidas