Oproep: Stichting Studiezalen zoekt plek op Zuidas

Kort geleden spraken wij van Hello Zuidas met Stichting Studiezalen, onder andere bekend van de docu ‘Klassen’. Een stichting die kinderen met een sociaaleconomische achterstand, schoolwerkondersteuning en life coaching biedt. Een nobel streven naar gelijke kansen. En u kunt helpen.

Abdelhamid Idrissi, oprichter Studiezalen en Homebase

Zonder zaal, geen Studiezalen. Een locatie is van essentieel belang voor Studiezalen om haar werk te kunnen doen. Studiezalen krijgt op termijn een plek in de OBA Next Zuidas. Onder het label Homebase heeft Studiezalen haar unieke holistische visie gebracht en is op zoek naar een 'Homebase Hub' in Zuidas in de komende periode. De Zuidas is, als centrale hub, voor veel omliggende buurten zeer belangrijk. De centrale ligging en uitstekende bereikbaarheid, maakt het een ideale plek voor Studiezalen.

Homebase brengt werelden samen. Met een zogenaamde ‘Homebase Hub’ in Zuidas kunnen kinderen die thuis niet de plek hebben die nodig is voor een betere toekomst, deze dan vinden via Zuidas. Jongeren (12-25 jaar) uit de hele stad, en hun ouders, worden zo bekend met Zuidas en de bedrijven, banen, stages, traineeships, etc. Zo krijgen de bedrijven van Zuidas de kans om een bijdrage te leveren tot Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, die bij hen past.

Lees meer over Stichting Studiezalen in de speciale editie van het magazine van de Gelijke Kansen Alliantie, waarin onder andere Femke Halsema en Marjolein Moorman zich lovend uitspreken over Studiezalen. Een plek waar kinderen rustig huiswerk kunnen maken en schoolwerkbegeleiding krijgen. Waar ze zich veilig voelen en waar ze om hen heen de groei zien die hun dromen voedt. Waar ze aan de slag gaan met het ontwikkelen van hun talenten en het oplossen van hun problemen, onderweg naar een betere toekomst voor zichzelf en hun gezin.

Studiezalen cultiveert een ‘Pay it forward’ mentaliteit en werkt intensief samen met de buurt. Organisaties, fondsen en particulieren, dragen bij via het open stellen van locaties, het delen van expertise, de ontwikkeling van programma's, het aanbieden van stage- en werkplekken, sponsoren of het financieel ondersteunen van realisering van projecten en programmering. Dit zelfde geldt voor de jongeren; zij worden geïnspireerd om een bijdrage in de buurt te leveren en van betekenis te zijn. Zij zetten zich in als vrijwilliger voor de buurt door bijvoorbeeld de jongere generatie te begeleiden of ouderen van extra handjes te voorzien.

Wil uw organisatie bijdragen aan een maatschappij van gelijke kansen? Doe dan mee. U kunt het verschil maken voor de toekomst van een kind. Bijvoorbeeld door een zaal te ‘adopteren’, andere financiële ondersteuning, het uitlenen van een eigen locatie of medewerkers beschikbaar stellen om bijvoorbeeld jongeren te helpen met Engels.

U kunt het verschil maken voor de toekomst van een kind. Voor meer informatie, neem contact op met Bojana Duovski, via bojana@studiezalen.com.