Nieuwe hotspot op Zuidas: De Japanner Zuid

Zuidas is een nieuwe culinaire hotspot rijker. Op de plek waar eerst Happyhappyjoyjoy zat, is onlangs de Japanse gastrobar De Japanner Zuid geopend. Gasten kunnen hier genieten van Japanse specialiteiten bereid met verse, lokale en seizoensgebonden producten.

Hello Zuidas ging in gesprek met Sébastien Wilson, General Manager van Crowne Plaza Amsterdam-South, waar De Japanner Zuid is gevestigd. “Het concept is een Japans eetcafé, ook wel izakaya genoemd. Het woord 'izakaya' betekent 'blijven en drinken', dus naast de gerechten zijn de drankjes ook heel belangrijk”, vertelt hij. Gasten kunnen hier terecht voor lunch en diner. Voor een snelle lunch kies je een take away Japanse sandwich, maar gasten kunnen ook genieten van een traditionele Bento box in het restaurant of op het terras. En wil je helemaal uitgebreid eten, ga dan voor een Business Lunch Chef’s diner. Dat is een 8-gangen lunch waarin je een uitgebreide selectie krijgt van de kaart.

Diner
’s Avonds kun je je volledig onderdompelen in Japanse sferen. De after work borrel krijgt hier een nieuwe dimensie. In plaats van een biertje of een wijntje (die je trouwens ook gewoon kunt krijgen), geniet je hier van saké, Japanse cocktails en diverse Japanse bieren. “Bij izakaya is het drinken net zo belangrijk als het eten”, licht Wilson toe. Er is een uitgebreide selectie aan Japanse bieren, saké’s per glas of per fles, Japanse whisky’s – sommige zijn de beste ter wereld- en cocktails met een Japanse twist. Daarnaast is het restaurant tot 23.00 uur geopend en heeft het een warme en gezellige sfeer met Japanse muurschilderingen en moderne muziek met een hiphop twist. Het eten heeft een shared dining concept met verschillende vlees, vis en vega gerechten op de kaart.

Lunch
Het eten complementeert de drankbeleving. “Het eten is licht en gezond, met weinig gefrituurde gerechten. Ook is alles goed geprijsd”, zegt Wilson. “Je kunt a la carte bestellen of een menu nemen. Het unieke van deze locatie is de lunch. Dit is een van de weinige plekken waar je terecht kunt voor een Japanse lunch. De Japanner serveert sandwiches (ook to go), Bento boxen of een 8-gangen business lunch voor 29,50 euro. Voor groepen groter dan 8 personen adviseren we een set-menu.”

Samenwerking
Wilson is erg te spreken over de samenwerking met oprichters Tosao van Coevorden en Guido de Bruijn. “De Japanner is geboren uit de dromen van Tosao en Guido. Al sinds hun middelbareschooltijd hadden ze het idee om samen een restaurant te starten. Het zijn hele fijne en professionele jongens waar het heel goed mee samenwerken is.”

Mogelijkheden
Tosao is een expert in de Japanse keuken, die zijn culinaire vaardigheden verfijnde met de Japanse keuken van zijn moeder en talloze uren doorbracht in Amsterdamse restaurantkeukens. Guido heeft horeca-ervaring opgedaan in de bruisende Leidsepleinbuurt.

Karaoke
Maar er is meer. Naast de Japanse gerechten en heerlijke drankjes, kunnen bezoekers van De Japanner Zuid ook gebruik maken van nieuwe mogelijkheden: zing je hart uit met karaoke, geniet van private dining, organiseer vergaderingen in de meeting rooms of vier je verjaardag. De Japanner is elke dag geopend. In de toekomst wil het restaurant ook een Sunday brunch serveren.

Buitenveldert
Het restaurant zoekt graag de connectie met Buitenveldert op. Wilson legt uit: “Oprichter en chef Tosao is geboren en getogen in Buitenveldert en zijn familie woont er nog steeds. Met deze gloednieuwe vestiging van De Japanner op zijn geboortegrond is voor hem de cirkel rond. Eén van de doelstellingen van de eigenaren is dan ook een bescheiden steentje bij te dragen aan de verbinding tussen Buitenveldert en de Zuidas.”

Signature Dining App
Met de Signature Dining app kun je nu met korting kennismaken met De Japanner Zuid. Iedereen die de app downloadt krijgt 10 procent korting bij de vestiging op Zuidas. Daarnaast een voucher van 10 euro die je kunt gebruiken bij je volgende bezoek na het registeren en een verjaardag voucher ter waarde van 25 euro. Downloaden is gratis in de appstore.


De Japanner is geopend: maandag t/m vrijdag van 12:00 - 23:00 uur, zaterdag van 13:00 - 23:00 uur en zondag van 13:00 - 22:00 uur.
Voor meer informatie kijk hier.

Tekst: Gordana Todorovic

Beeld: De Japanner/ Crowne Plaza Amsterdam-South