Mobiliteitsvergelijker Zuidas

Voor medewerkers, studenten en werkgevers van de Zuidas is een handige tool ontwikkeld om de reis met verschillende vervoermiddelen onderling te vergelijken. Dat gebeurt aan de hand van feitelijke reistijden én waarderingen van reizigers.

De Taskforce Bereikbaarheid Zuidas heeft studenten van de Hogeschool van Amsterdam opdracht gegeven de Mobiliteitsvergelijker Zuidas te ontwikkelen. Het resultaat staat op de site

http://vanatotzuidas.nl/mobiliteitsvergelijker/

De Mobiliteitsvergelijker Zuidas werkt als volgt:

  • Je vult de postcode van je huisadres in en klikt de postcode van je werkadres op Zuidas aan. Ook geef je aan of de reis in de spits of buiten de spits plaatsvindt. 
  • Vervolgens kan je de reis met de auto naar het werk vergelijken met de reis met de fiets, e-fiets, speedpedelec of openbaar vervoer. 
  • Dan blijkt voor welke automobilisten er een redelijk/goed alternatief is. 

Wat redelijk/goed is, wordt bepaald aan de hand van de waarderingen van medewerkers (plaatsgenoten) die hun reis naar Zuidas in het jaarlijkse Mobiliteitsonderzoek Zuidas hebben gewaardeerd én wat de reistijd feitelijk is inclusief eventuele vertraging. Ook zijn de verschillen in CO2 uitstoot weergegeven.

Medewerkers en studenten kunnen met de Mobilteitsvergelijker Zuidas zien wat voor hen het beste vervoermiddel is om naar Zuidas te reizen. Ook werkgevers kunnen deze tool gebruiken om sturing te geven aan hun mobiliteitsbeleid om daarmee ervoor te zorgen dat de komende jaren Zuidas goed bereikbaar blijft.