Horeca & Retail overleg: een Zuidas Ondernemersvereniging, ja of nee?

Op 21 april jongsleden vond het Horeca- en Retailoverleg plaats. Met 1 punt op de agenda: het oprichten van een Ondernemersvereniging.

In 2020 is Hello Zuidas bezig geweest met het eventuele oprichten van een BIZ Zuidas, een bedrijfsinvesteringszone op de Zuidas. Want, het verder ontwikkelen van het gebied is een noodzaak en dit kan via een BIZ goed ondervangen worden. Soms wegen de voordelen echter niet op tegen de nadelen. Na vele gesprekken met partijen binnen het gebied, hebben we moeten concluderen dat het oprichten van een BIZ op dit moment niet wenselijk is. Het kost relatief veel tijd, er is sprake van een beperkte slagingskans en het heeft een verplicht karakter, waar niet iedere Zuidas ondernemer op dit moment achter staat. De wens om de handen verder ineen te slaan voor de ontwikkeling van het gebied, blijft echter bestaan. Daarom hebben wij, als Hello Zuidas, een overleg georganiseerd om deze wens handen en voeten te geven. En met succes.

We hebben de Horeca- en Retail ondernemers uitgenodigd om eens te komen praten over het oprichten van een Ondernemersvereniging. Om hierin de krachten te bundelen. Sterker te staan om met elkaar te ondernemen, er is immers nog zoveel meer te halen uit het gebied en elkaars ondernemerschap. Denk hierbij aan gebiedsmarketing, het organiseren van evenementen en verbeteringen op gebieden als parkeergelegenheid. Samen staan we sterk. Een Zuidas voor én door ondernemers. En dat met alle controle over inhoud en budget, én uiteraard ondersteuning van Hello Zuidas.

Bij elk idee hoort natuurlijk de kritische noot. ‘Waarom een ondernemersvereniging, we hebben Hello Zuidas toch al?’ zei een van de aanwezigen van het overleg. Dat klopt, en nog bedankt voor de waardering! Maar uiteindelijk zijn wij publiek privaat. En het lijkt ons beter om een vereniging op te richten die onafhankelijk is en daarbij meer focus kan leggen op verbeteringen voor Horeca- en Retail ondernemers op de Zuidas. En ook belangrijk: zelf kan bepalen waar deze focus ligt.

En zo voerden wij een kritisch doch enthousiast gesprek met elkaar, waarin de positiviteit duidelijk naar boven kwam drijven. Uiteindelijk komt het toch neer op een en dezelfde vraag: wil jij, als ondernemer op de Zuidas, meedoen aan een ondernemersvereniging? Het antwoord was duidelijk: een ruime meerderheid van de aanwezigen was voor. Ondernemers als MARKET33, Htel, Happyhappyjoyjoy, Zuidas Apotheek, PREMIER SUITES PLUS, Wurst & Schnitzelhaus, Innside by Melia, Crowne Plaza en Bar Valdi.

Ben je ondernemer op de Zuidas en wil je misschien wel meedoen aan Ondernemersvereniging Zuidas? Schrijf je dan hieronder in en dan nodigen wij je graag uit voor het volgende Horeca- en Retailoverleg, waarin we het verder uitgewerkte plan voorleggen aan alle geïnteresseerden.

Ja, ik heb interesse in een Zuidas Ondernemersvereniging

Wist je al dat wij een app hebben? We gaan dit jaar onze Hello Zuidas App verder ontwikkelen. We denken hierbij aan pushmeldingen, een ticketing systeem en zelfs het implementeren van gamification! Maar voordat we stappen kunnen zetten, hebben we jouw input nodig! We vragen 5 minuten van jouw tijd om een enquête in te vullen over het gebruik en de inzet van de Hello Zuidas App. Welke wensen heb jij als ondernemer? En hoe kunnen we je hierin ondersteunen, via onze App? Vertel het ons. Onder de inzendingen verloten we drie mooie flessen wijn van The Wine Boutique!

Vul de Hello Zuidas App enquête in