Hello Zuidas End of Year meeting in PAN: kunst verbindt

Vrijdag 19 november vond de jaarlijkse Hello Zuidas End of Year meeting plaats. Het was met de maatregelen even spannend of het door kon gaan, maar gelukkig bleef de invloed ervan beperkt tot een kortere openingstijd. Op PAN Amsterdam, een van de belangrijkste kunstbeurzen die Nederland rijk is, kwamen we samen om een wederom bijzonder jaar af te sluiten en vooruit te kijken naar het jaar dat komen gaat.

Als we vooruit kijken naar volgend jaar, kijken we naar iets bijzonders. Dan bestaat Hello Zuidas namelijk 10 jaar. Een lustrum! Alle reden voor feestelijkheden, wist Olivier Otten, directeur van Hello Zuidas, te benadrukken in zijn welkomstwoord tijdens de End of Year meeting. Zo kun je volgend jaar bij vele evenementen van Hello Zuidas feestelijkheden en extra’s verwachten, zowel in thema als in uitvoering. En in januari wordt het startschot van dit bijzondere jaar gelijk gegeven met Olivier op de cover van het Hello Zuidas magazine, een primeur in het bestaan van het blad! 2022, Hello Zuidas heeft er zin in.

Terug naar het heden. Na het welkomstwoord van Olivier, was het woord aan Mark Grol, de directeur van PAN Amsterdam, die ons welkom heette op de beurs. Die overigens goed bezocht is, het trok zelfs meer bezoekers dan in 2019! En terecht ook, als je het ons vraagt. Zeker na wat we gezien hebben toen we, na de welkomstwoorden, rondgeleid werden over de beurs door Young Collectors, jonge enthousiaste gidsen met interessante verhalen

Tijdens de rondleiding spraken we met verschillende standhouders, die als echte kenners hun uitgestalde kunst de extra texturen en smaken konden geven zoals je verwacht bij gerechten in een sterrenrestaurant. Men zegt weleens, kunst geeft het leven kleur. Een passendere uitdrukking bestaat niet voor wat er op PAN Amsterdam te zien en te horen was. En, voor ieder wat wils. Schilderijen uit de renaissance, beelden van later of videokunst van nu, alles is er. Voor de oplettende kijker vielen er dan ook een hoop rode stickertjes te spotten, het teken dat de kunst reeds verkocht is. Een positief signaal.

Na het zien van de beurs en het horen van de bijpassende verhalen, was het tijd voor de borrel. Helaas iets korter dan dat we zouden willen, de beurs moest immers om 18.00u sluiten, en geplaceerd, maar dit mocht de pret niet drukken. En als kers op de taart had de RAI nog een verrassing in petto voor ons. Er werden heerlijke, lokaal geproduceerde hapjes geserveerd, met daarbij een smaakvolle uitleg van de chefs, Rientz Mulder en Paul Conijn. De hapjes en drankjes mochten ons smaken en het was fijn om nog even met elkaar te kunnen praten over wat we zojuist hadden gezien. Immers, kunst verbindt.

Wil jij er de volgende keer bij zijn? Neem dan contact op via news@hellozuidas.com.