Doe ook mee aan 'OV-buddy's!DOE OOK MEE AAN ‘OV-BUDDY’S!

De coronacrisis deelt een flinke klap uit aan het openbaar vervoer. Met OV-buddy's stimuleren collega’s elkaar op Zuidas om de auto te laten staan en met het OV naar het werk te komen. Daarbij krijgen deelnemers voor elke reis van of naar Zuidas met het OV een beloning. OV-buddy’s dus: met het OV naar je werk en daar prijzen mee verdienen. OV gebruikers zorgen voor minder parkeerproblemen en dragen bij aan een duurzamer bedrijf. Kortom, reizen met het OV loont!

Met OV-buddy's gaan bestaande OV-forenzen binnen hun bedrijf op zoek naar collega's die met de auto naar het werk reizen. Samen melden zij zich aan en vormen een team. De buddy kan maximaal vier automobilisten aanmelden. Iedere keer als een teamlid, voormalige automobilist, met het OV naar het werk reist, spaart hij/zij punten. De reeds bestaande OV-forens (de buddy) ontvangt ook punten voor iedere keer dat een teamlid met het OV reist. 

De actieperiode is vier weken in de periode oktober, november of december. Teamleden hoeven niet fysiek samen te reizen. Schrijf u nu in, en verdien mooie prijzen op Zuidas!

Op = Op Let op! Voor deze actie geldt een maximum aantal plekken van 100 medewerkers, verdeeld over deelnemers en buddy’s.


Hoe werkt het nadat u zich heeft aangemeld

        1. U ontvangt van ons alles wat u nodig heeft voor een vliegende start aan OV-buddy's

        2. U houdt zelf de gemaakte ritten van uw medewerkers bij via een document, wij doen de rest.


Dat is alles. Deelname aan OV-buddy’s kost u verder niets. Meer informatie vindt u hieronder. 


Inschrijven kan via deze link.


Disclaimer: de actie 'OV-buddy's' is onderhevig aan veranderingen, aan de hand van de maatregelen omtrent de coronacrisis.MEER INFORMATIE

Voor wie? 

Vanuit van A tot Zuidas* richt OV-buddy’s zich op medewerkers die met de auto naar het werk reizen. Het betreft medewerkers die bij een op Zuidas gevestigd bedrijf werkzaam zijn. Maar ook de medewerkers die op dit moment al met het openbaar vervoer naar het werk komen, worden niet vergeten. Zij kunnen collega-automobilisten vragen om samen aan de OV-actie deel te nemen. Een team bestaat uit een buddy en maximaal vier teamleden (voormalige automobilisten). De buddy kan meerdere teams vormen met verschillende collega-automobilisten. 

Beloning en registratie 

Elke deelnemer (automobilist) krijgt toegang tot de prijzenpot die hij in de actieperiode van 4 weken (oktober, november of december) bij elkaar kan reizen. Als startbeloning krijgt iedere deelnemer 25 punten bij de registratie van de eerste rit, daarna spaart de deelnemer 15 punten per gemaakte reis met het openbaar vervoer, tot een maximum van 250 punten. De ritten worden bijgehouden door de buddy, Hello Zuidas zorgt dat de buddy alles ontvangt voor een vliegende start. Aan het einde van de actieperiode stuurt de buddy het formulier met de gemaakte reizen op naar Hello Zuidas. Steekproefsgewijs zullen de ritten gecontroleerd worden, en daarna kan er aanspraak gemaakt worden op de prijzenpot. 

Hoe vaak met het openbaar vervoer? 

Om voor de maximum beloning in aanmerking te komen, hoeft de deelnemer niet alle dagen binnen de actieperiode met het openbaar vervoer te reizen. Het maximaal aantal te registreren OV-ritten is lager dan het aantal werkdagen in de hele actieperiode. Van de 20 of 21 werkdagen in de gekozen actie maand hoeft de deelnemer 8 werkdagen (gebaseerd op 5 werkdagen per week) geregistreerd met het openbaar vervoer te reizen om de persoonlijke maximum beloning te verzilveren. In geval van verlof of ziekte hoeft de maximum beloning dus niet direct in gevaar te komen.

Beloning voor de buddy

De financiële beloning voor de buddy (bestaande OV-forens) is gerelateerd aan zowel het aantal deelnemers dat hij aandraagt als hoe vaak de deelnemers in de actieperiode van 4 weken naar het werk zijn gereisd met het openbaar vervoer. Er geldt een vaste beloning van €2,50 per aangedragen deelnemer (max. €10), plus €1 per dag waarop een/of meerdere deelnemers met het openbaar vervoer hebben gereisd tot een maximaal totaal bedrag van €25. Dus hoe vaker de deelnemer het openbaar vervoer pakt, hoe hoger de uiteindelijke beloning voor de deelnemer én voor de buddy is. De buddy houdt zelf de gemaakte ritten van het team bij, zodat het team intern aangemoedigd kan worden.

Sluitdatum inschrijving 

Teams bestaande uit OV-forenzen (voor de buddy-rol) en automobilisten kunnen zich tot 6 december aanmelden, aangezien op 6 december de laatste ronde van OV-buddy’s van start zal gaan. De buddy kan maximaal 4 automobilisten aanmelden om mee te doen. Inschrijven kan via deze link.

Op=Op

Let op! Voor deze actie geldt een maximum aantal plekken van 100 medewerkers, verdeeld over deelnemers en buddy’s. 

*Het platform van A tot Zuidas is een samenwerkingsverband van Green Business Club Zuidas, ORAM, Taskforce Bereikbaarheid Zuidas, gemeente Amsterdam Zuidas, Bycs, Breikers & Hello Zuidas met als doelstelling om duurzame mobiliteit van en naar Zuidas te stimuleren.


CONTACT

Heeft u vragen over deze actie? Neem contact op met Rinske Berg, projectmanager mobiliteit en bereikbaarheid via rinske.berg@hellozuidas.com.