Stichting Art Zuid

Churchill-laan 69-A, Amsterdam

ARTZUID biedt aantrekkelijke publieksactiviteiten. Daarnaast ook een uitgebreid educatief programma voor alle basis en middelbare scholen uit Amsterdam met opdrachten bij de beelden en workshops. Sinds de oprichting in 2009 hebben 50.000 scholieren geleerd over het belang van kunst in de openbare ruimte. Lees verder

Amsterdam Sculptuur Biënnale ARTZUID 
Van mei t/m september 2023 organiseert Stichting Art Zuid de 8e editie van de Amsterdam Sculptuur Biënnale ARTZUID op de Zuidas, Minervalaan, Apollolaan, Churchilllaan en Museumplein. De route vormt de groene loper van de Zuidas naar het Centrum en verbindt verschillende wijken en bewoners met elkaar. De ruim 80 locaties worden ingevuld door kunstenaars uit alle continenten aan de hand van een artistiek concept van de curator. Sinds 2011 is ARTZUID het grootste gratis toegankelijke kunstevenement van Nederland met gemiddeld 375.000 bezoekers.

ARTZUID biedt aantrekkelijke publieksactiviteiten: rondleidingen langs de beelden; dwaalsafari’s, gevelbeeldentours, artist talks en lezingen. Daarnaast ook een uitgebreid educatief programma voor alle basis en middelbare scholen uit Amsterdam met opdrachten bij de beelden en workshops. Sinds de oprichting in 2009 hebben 50.000 scholieren geleerd over het belang van kunst in de openbare ruimte.

ARTZUID: 
- Een internationaal sculptuurpodium van wereldklasse
- In een unieke omgeving van moderne architectuur en Amsterdamse School architectuur
- Een ontmoetingsplek waar iedereen zich thuis voelt
- Toegankelijk voor iedereen

  • Auto, Fiets