Green Business Club

De Boelelaan 1105 , Amsterdam

In april 2010 is in de Amsterdamse Zuidas de eerste Green Business Club opgericht door ABN AMRO, Dienst Zuidas (gemeente Amsterdam) en ORAM (Ondernemersvereniging Amsterdam). Bedrijven hadden behoefte aan het delen van kennis en best practices met als doel de verduurzaming van het gebied en de eigen bedrijfsvoering. Lees verder

In april 2010 is in de Amsterdamse Zuidas de eerste Green Business Club opgericht door ABN AMRO, Dienst Zuidas (gemeente Amsterdam) en ORAM (Ondernemersvereniging Amsterdam). Bedrijven hadden behoefte aan het delen van kennis en best practices met als doel de verduurzaming van het gebied en de eigen bedrijfsvoering.

Het succes van GBC Zuidas bleef niet ongemerkt. Vanuit Utrecht en Den Haag kwamen er verzoeken vanuit het bedrijfsleven en de gemeente voor de oprichting van eigen lokale GBC’s. Dit resulteerde in de oprichting van GBC Nederland. Deze overkoepelende organisatie helpt bij de totstandkoming van lokale GBC’s, biedt ondersteuning aan de bestaande GBC’s en heeft als doel de verbinding te leggen en borgen tussen deze GBC’s.

Na GBC Utrecht Centraal en GBC Beatrixkwartier, volgden achtereen volgens Twente, Eindhoven en Rotterdam Alexander. Met Groene Allianties de Liemers is er een samenwerking. In augustus 2018 werd GBC Zaanstad opgericht.

De lokale GBC’s delen kennis met elkaar en met GBC Nederland door het gebruik van de GBC Kennisbank.

Bent u de eigenaar van deze zaak?

Neem contact met ons op via info@stappen-shoppen.nl om het profiel aan te vullen met o.a. uw website, telefoonnummer, Facebook, openingstijden, omschrijving, faciliteiten, menukaart en acties.