Thomastalk: de asielprocedure van alle kanten

In de ThomasTalk op 5 april gaat predikant Evert Jan de Wijer in gesprek met twee mensen die een spiegel voorhouden in relatie tot de Nederlandse asielprocedure: theatermaker Ilay den Boer en schrijver Rodaan Al Galidi. Lees verder

In de ThomasTalk op 5 april gaat predikant Evert Jan de Wijer in gesprek met twee mensen die een spiegel voorhouden in relatie tot de Nederlandse asielprocedure: theatermaker Ilay den Boer en schrijver Rodaan Al Galidi.

Rodaan Al Galidi is dichter en auteur. Rodaan Hij kwam in 1998 vanuit zijn geboorteland Irak naar Nederland waar hij asiel aanvroeg. De aanvraag werd hem geweigerd en hij was uitgeprocedeerd – het was daardoor niet mogelijk Nederlandse les te volgen. Al Galidi leerde zichzelf de Nederlandse taal en begon te schrijven. Dankzij een generaal pardon In 2007 kreeg Al Galidi alsnog een verblijfsvergunning. Zijn ervaringen met de Nederlandse asielprocedure komen op grappige en scherpzinnige wijze aan bod in zijn romans ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’ en ‘Holland’.

Deze editie van ThomasTalk vindt plaats op 5 april om 20.00 uur. Kaarten (a 7,50 euro) zijn hier verkrijgbaar.