Special: Insider Threats

Voor Hello Zuidas is veiligheid en veilig ondernemen één van de belangrijke pijlers. Graag nodigen we je uit voor een Special met als thema ‘Insider Threats’ op dinsdag 9 april om 15.30. Lees verder

Voor Hello Zuidas is veiligheid en veilig ondernemen één van de belangrijke pijlers. Graag nodigen we je uit voor een Special met als thema ‘Insider Threats’ op dinsdag 9 april om 15.30. Insider threats verwijzen naar potentiële beveiligingsrisico's die ontstaan door personen binnen een organisatie of bedrijf die toegang hebben tot gevoelige informatie en deze informatie kunnen misbruiken of schade kunnen toebrengen aan de organisatie. Dit kunnen bijvoorbeeld werknemers, contractanten, leveranciers of andere personen zijn die intern toegang hebben tot systemen, gegevens of faciliteiten van een organisatie. Insider threats kunnen opzettelijk of onopzettelijk zijn en vormen een belangrijk aandachtspunt voor de beveiliging van organisaties.


Wat zijn de risico’s?
Insider threats kunnen extra gevaarlijk zijn omdat aanvallers mogelijk kennis of toegang hebben tot interne systemen, procedures en kwetsbaarheden. Bij een interne aanvaller denk je al gauw aan een ontevreden of kwaadwillende (ex)werknemer maar dat hoeft zeker niet altijd zo te zijn. Ook onwetende en onzorgvuldige werknemers kunnen bewust of onbewust een bedreiging vormen. Denk hierbij aan het kwijtraken van een bedrijfstelefoon, laptop of laten rondslingeren van wachtwoorden wat kan resulteren in bijvoorbeeld een grootschalig datalek.


Tijdens deze special gaan we dieper in op Insider Threats en hoe je hier als werkgever en organisatie mee om kunt gaan.


Datum: dinsdag 9 april


Programma:

15:30 uur - Ontvangst
15:45 uur - Start programma
17:15 uur - Afsluitende borrel


Sprekers:

ABN AMRO BANK

Palo Alto Networks

Pinkerton Benelux


Moderator: Tjitse van de Bos, EY Amsterdam


Locatie: EY Amsterdam, Antonio Vivaldistraat 150, Amsterdam


Meld je aan

Let op: deze bijeenkomst is uitsluitend voor members

Met vriendelijke groet,

Team Hello Zuidas,

Elisa Schouten
Project Manager Public Space & Safety | D&I
Chairperson Safety & FM Platform


Angela Ham
Office Manager | HR
Secretary Safety & FM Platform