Kom nu KUNSTPROEVEN OP DE ZUIDAS!

Amsterdam Zuidas staat minder bekend om kunst, terwijl de daar gevestigde internationale kunstcollecties behoren tot de meest toonaangevende van Nederland. Voor het eerst hebben de verschillende kunstinitiatieven hun krachten gebundeld. Kom KUNSTPROEVEN OP DE ZUIDAS. Maak een wandeling langs CIRCL, ABN AMRO, AkzoNobel en de Vrije Universiteit. Op zes opeenvolgende vrijdagen, 20 en 27 mei, 3, 10, 17 en 24 juni 2022, krijg je een extra gastvrij onthaal. Er staan rondleiders / hosts klaar of er liggen tentoonstellingsboekjes om de exposities toe te lichten.

Kom langs bij de verschillende locaties en ervaar de spirituele kracht van de monumentale papieren sculpturen van Annita Smit in CIRCL; ontdek jong talent naast internationale topstukken in de ABN AMRO Kunstruimte; laat je verleiden door talloze portretten in de AkzoNobel Art Space; en verdiep je in de spannende kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap in de VU Art SCIENCE gallery. Entree, tentoonstellingsboekjes en rondleidingen zijn gratis, reserveren is niet nodig. Op de meeste locaties is bovendien horeca aanwezig.

Je kunt KUNSTPROEVEN OP DE ZUIDAS, vrijdagen 20 en 27 mei, 3, 10, 17 en 24 juni van 12.00-17.00 uur bij

CIRCL Amsterdam: Tijd en Eeuwigheid. Poëzie in beeld en woord
Gustav Mahlerplein 1B - www.circl.nl/circl-art

ABN AMRO Kunstruimte: Power of Art en Eleven Women, and More…
Entreehal hoofdkantoor, Gustav Mahlerlaan 10 - https://art-heritageabnamro.nl/kunstcollectie/home-kunstcollectie

AkzoNobel Art Foundation: ALL EYES
Hoofdkantoor, Christiaan Neefestraat 2 - www.artfoundation.akzonobel.com

VU ART SCIENCE Gallery: Natural Technology, welcome to the Symbiocene
Nieuwe Universiteitsgebouw, De Boelelaan 1111 - www.artsciencegallery.nl

Alle instellingen zijn ook de rest van de week open. Voor precieze tijden, kijk op de diverse websites.

KUNSTPROEVEN OP DE ZUIDAS wordt ondersteund door Amsterdam Zuidas en is een initiatief van het Bijbels Museum, mogelijk gemaakt dankzij de enthousiaste medewerking van alle partners. Aanleiding is de tentoonstelling Tijd en Eeuwigheid. Poëzie in beeld en woord, een productie van het Bijbels Museum, van 10 mei t/m 29 juli te zien in CIRCL. Meer weten over de bijzonder cross-over tentoonstelling? Zie www.bijbelsmuseum.nl.