Hello Zuidas Veiligheidsplatform

Hello Zuidas organiseert drie keer per jaar het Veiligheidsplatform. Hierbij zijn security officers van middelgrote en grote bedrijven en diverse instellingen aanwezig, in combinatie met vertegenwoordigers van de politie, brandweer, veiligheidsregio en gemeente. Lees verder

Corona: waar staan wij?
Corona. Sinds de uitbraak van het virus staat de wereld voor veel mensen, instellingen en bedrijven op z’n kop. Niet alleen de economie en zorg hebben te maken met het coronavirus, het virus raakt alle facetten van onze samenleving. De vraag is dan ook: zijn wij met elkaar goed op weg om het virus te bestrijden? Wat kunnen wij beter doen als gebied? En waar kunnen we van anderen leren?

De laatste weken is een langzame afname van het aantal Coronapatiënten op de Intensive Care geconstateerd. We zijn – zoals de minister-president Mark Rutte formuleerde – over de piek heen. Hoe zorgen wij er samen voor – dat na een versoepeling van maatregelen – wij niet terug bij af zijn? Om antwoord te krijgen op deze vragen zorgt Hello Zuidas voor een interessant programma met experts en deskundigen die zich nu in de frontlinie bevinden. Zij zullen ons meenemen in hun verhaal en de best-practices met ons delen. Ook de toplocatie Zuidas wordt getroffen door het coronavirus en haar effecten. Hierin zal ook een onderneming op de Zuidas haar ervaringen en bevindingen delen over de impact van de Coronacrisis op het ondernemerschap.

Rik Hoogendoorn van RAI Amsterdam zal tijdens dit Veiligheidsplatform spreken over de impact die de Corona crisis heeft op zijn organisatie. Waar staat de RAI nu? Welke fases heeft deze congresorganisatie sinds de uitbraak van het virus doorlopen? Hoe bereiden ze zich voor op veilige congressen en andere evenementen.

Het Veiligheidsplatform d.d. 25 juni 2020 vindt bij de Brauw (met voorzorgsmaatregelen) of in een digitale omgeving plaats. Dit is afhankelijk van hoe het virus zich verspreidt en maatregelen die worden afgekondigd vanuit het kabinet. Uitsluitsel hierover volgt in een later stadium.

Veiligheidsplatform
Een prettige en leefbare openbare ruimte is essentieel voor een toplocatie als Zuidas. Dagelijks maken duizenden mensen gebruik van de fietsenstallingen, binnentuinen, groenvoorzieningen, pleinen en stations. Daarom heeft Hello Zuidas afspraken met de gemeente Amsterdam om de professionele en strakke uitstraling van Zuidas te behouden.

Hello Zuidas organiseert drie keer per jaar het Veiligheidsplatform. Hierbij zijn security officers van middelgrote en grote bedrijven en diverse instellingen aanwezig, in combinatie met vertegenwoordigers van de politie, brandweer, veiligheidsregio en gemeente. Deelnemers krijgen informatie over ontwikkelingen met betrekking tot de veiligheid in het gebied. Thema’s die aan bod komen zijn bijvoorbeeld terreurdreiging, brand in hoogbouw, sociale veiligheid, cyber security en ontruimingsprocedures. Op basis van de agenda worden veiligheidsexperts uitgenodigd. Ook worden er trainingen aangeboden.

Wil je meer weten over het Veiligheidsplatform of onze pijler Openbare Ruimte & Veiligheid? Neem dan contact op met onze projectleider Fouad Benaya fouad.benaya@hellozuidas.com.