Taalcentrum-VU online Zomeracademie

Taalcentrum - VU

Deze zomer organiseert het Taalcentrum-VU iets nieuws, een online Zomeracademie. In juli en augustus staan twee weken in het teken van allerlei online powerworkshops en turbocolleges van onze taal- en communicatietrainingen. Kies er één, combineer, of volg ze allemaal! Lees verder

Taalcentrum-VU online Zomeracademie

Deze zomer organiseert het Taalcentrum-VU iets nieuws, een online Zomeracademie. In juli en augustus staan twee weken in het teken van allerlei online powerworkshops en turbocolleges van onze taal- en communicatietrainingen. Kies er één, combineer, of volg ze allemaal!

In onze turbocolleges leer je in drie uur welke fouten Nederlanders het meest maken op taalgebied, én hoe het wel moet. Je kunt kiezen voor het Nederlands of het Engels.

In onze interactieve powerworkshops zoomen we in op één specifiek taal- of communicatiethema. Je gaat in een klein groepje aan de slag met actuele schrijfcases uit de praktijk. De ideale manier om precies dat ene onderwerp aan te pakken waar je al een tijdje tegen aanloopt, waarin je je wilde verdiepen of juist je kennis opfrissen.

Wees er snel bij: de eerste tien aanmeldingen ontvangen gratis het boekje Check je e-mail en brief van Eric Tiggeler.


Cursusrooster juli

Tijd:
14:00-17:00u
Maandag 20 juliDinsdag 21 juliWoensdag 22 juliDonderdag 23 juli

Veelgemaakte fouten in het Engels
Interculturele communicatieCopywritingSEO-proof schrijven


Veelgemaakte fouten in het NederlandsProfessioneler communiceren in het EngelsMindmappingCursusrooster augustus

Tijd:
14:00-17:00u
Dinsdag 11 augustusWoensdag 12 augustusDonderdag 13 augustus

Veelgemaakte fouten in het NederlandsProfessioneler communiceren in het EngelsMindmapping


CopywritingVeelgemaakte fouten in het Engels


Ontdek het online cursusaanbod:

 • Powerworkshop SEO-proof schrijven

  We willen allemaal hoger scoren in online zoekresultaten en dat onze webteksten beter worden gelezen. Maar schrijf je voor de zoekmachine of voor je lezer? In deze online powerworkshop leer je op interactieve wijze wat wél en niet werkt. Waar zijn je lezers echt naar op zoek? Welke zoektermen gebruik je en hoe optimaliseer je teksten voor Google?

 • Powerworkshop Professioneler communiceren in het Engels

  In deze online workshop ga je samen met een docent en een kleine groep medecursisten aan de slag om je Engelse communicatie te professionaliseren. Na afloop van de workshop schrijf je e-mails als een echte native speaker. Ook krijg je handige voorbeeldzinnen en -formuleringen om je tekst te beginnen, overgangen te maken en af te sluiten.

 • Powerworkshop Interculturele communicatie

  Na deze workshop ben je je bewust van culturele verschillen in je communicatie. Je weet alles over beleefdheidsvormen, indirecte communicatie en het effect van hoge en lage context communicatie. De voertaal van deze drie uur durende workshop is Engels.

 • Powerworkshop Mindmapping

  Mindmapping is dé manier om efficiënt en snel informatie te verwerken in een zakelijke setting. In deze online workshop leer je waarom en hoe. Samen met de docent en een aantal medecursisten pas je mindmapping toe op samenvattingen en notulen. Na 3 uur heb je een praktische set handvatten om deze nieuwe manier van aantekeningen maken toe te passen in je eigen werkpraktijk. Zo is de basis voor compacte notulen en goede samenvattingen snel gelegd.

 • Powerworkshop Copywriting

  Wil je creatiever en wervender schrijven? En het liefst ook efficiënter content produceren? Dan is deze online workshop wat voor jou. Onze docent loodst jou en je kleine groep medecursisten in drie uur door een reeks oefeningen voor het schrijven van commerciële teksten. Je leert hoe je een creatieve invalshoek kiest en hoe je je lezer tot actie verleidt.

 • Turbocollege Veelgemaakte fouten in het Nederlands

  In dit online college neemt onze docent je in sneltreinvaart mee langs veelgemaakte fouten in het Nederlands door moedertaalsprekers. In drie uur tijd hoor je hoe het nu echt zit met hoofdletters, afkortingen, streepjes, de tussen-n en leestekens.

 • Turbocollege Veelgemaakte fouten in het Engels

  Reken af met Dunglish en kom professioneler voor de dag. In dit online turbocollege behandelen we de grootste valkuilen en hoe je zelf je veelgemaakte fouten kunt voorkomen. Ook geven we tips: hoe schakel je snel tussen het Nederlands en het Engels? Welke standaardzinnen kun je inzetten die native speakers van het Engels gebruiken?

De Boelelaan 1105 , 1081 HV Amsterdam