< Back to Home

De Zuidas krijgt eigen lokaal craftbiertje

Gebruik in een willekeurige zin het woord Zuidas en de kans is groot dat je gesprekspartner met de ogen rolt en van tergende verveling comateus achterover stuitert.

Niet gek: het stadsdeel staat vooral bekend als tochtig bedrijfsgebied, bevolkt door driftig wandelende krijtstreeppakken met blackberry's aan het oor. Daar moet verandering in komen, als het aan Amsterdamse bierbrouwers Jesse Gosse en Remco Kappelhof ligt.

Lokale horeca
Zij brouwen, om het stadsdeel wat schwung te geven, het allereerste Zuidas Bier, gemaakt van hop, geplukt óp de Zuidas. Het bier, wordt dichtbij gebrouwen bij De Naeckte Brouwers in Amstelveen. Het brouwresidu daarvan wordt gevoerd aan runderen in de Bovenkerkse polder, waar vervolgens weer bierworstjes van gemaakt worden. 

Wie wil weten hoe de Zuidas smaakt, kan eventueel een krijtpak aantrekken en de biertjes vanaf donderdag bestellen bij de lokale horeca. Zuidas Bier is te verkijgen bij Zuidas Market 33, Wineboutique, Crowne Plaza, Ox & Bucks, Element Hotel, Novotel en Circl.

Bron: Parool