< Back to Home

Hello Zuidas team

 

Olivier nieuw

OLIVIER OTTEN (Haarlem, 1970) is directeur van Stichting Hello Zuidas sinds de oprichting in december 2011. Daaraan voorafgaand was hij vanaf 2006 directeur en verantwoordelijk voor de heroprichting van WTC Amsterdam Business Club. Vanaf 2009 ging hij naast zijn werkzaamheden voor het WTC Amsterdam werken als programma directeur bij Amsterdam Bright City. Olivier stond met de VU, ABN Amro en met het WTC aan de wieg van programma's over filosofie, literatuur, film, muziek en zaken doen op de Zuidas. Hij werkte eerder als communicatiestrateeg voor Saatchi & Saatchi en FHV BBDO. Olivier studeerde Bedrijfskunde in Oxford, Groningen en Barcelona.

 

angela nieuw

ANGELA NIJLAND (Rijssen, 1982) werkt sinds juli 2015 als projectleider mobiliteit bij Hello Zuidas. Vanuit deze rol is zij onder meer verantwoordelijk voor het programmamanagement van Beter Benutten Zuidas II. In dit project werken Hello Zuidas, de Taskforce Bereikbaarheid en de Green Business Club Zuidas samen aan een beter bereikbare Zuidas. Vanaf 2010 werkte Angela als beleidsmedewerker bij reizigersorganisatie Rover. Daarvoor was zij de persoonlijk assistent van de sectordirecteur Wonen en Werken in het toenmalige stadsdeel Osdorp. Angela studeerde Sociaal Culturele Wetenschappen aan de Vrije Universiteit.

 

jessicanieuw

JESSICA BEKKER (Amsterdam, 1979) werkt sinds januari 2018 als Projectleider Openbare Ruimte & Veiligheid. Zij is onder meer voorzitter van het Veiligheidsplatform en het Beheer- en verkeeroverleg. Eerder werkte Jessica als public affairs officer, en als programma manager voor water- en sanitatieprojecten in Afrika en Azië  bij maatschappelijke organisaties. Daarnaast maakt zij beeldende kunst in 3D, veelal met keramiek.  Jessica studeerde Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam.

 

 

 

merelnieuw

 

 

Merel de Groot (Wageningen, 1981) is sinds januari 2018 Projectleider Levendigheid van Hello Zuidas. Vanuit deze rol helpt zij bij het (mede) organiseren en creeren van inspirerende en verbindende evenementen ter verlevendiging van  Zuidas. Daarnaast is Merel voorzitter van het horecaoverleg en het winkeliersoverleg en lid van de redactieadviesraad van het Hello Zuidas Magazine. Voorafgaand aan deze functie  was  Merel ondernemer en hielp zij bedrijven met de ontwikkeling en concretisering  van hun visie op de toekomst van de stad. Merel is afgestudeerd als theaterregisseur aan de Academie voor Theater en Dans en won in 2008 De Ton Lutz Prijs voor grootst afstuderend regietalent.

Floor

Floor Beeren (1993) is sinds augustus 2017 werkzaam bij Hello Zuidas als junior programmamanager. Vanuit deze rol is zij betrokken bij alle pijlers van Hello Zuidas, waaronder Levendigheid en Duurzaamheid. Zij is onder meer secretaris van het Winkeliersoverleg en het Horecaoverleg en medeverantwoordelijk voor de sociale media van Hello Zuidas. Floor studeerde Liberal Arts & Sciences aan University College Utrecht en heeft in 2017 haar masterdiploma Economische Geografie behaald. Als onderdeel van haar opleiding heeft ze onder meer stagegelopen bij de Netherlands Foreign Investment Agency in de Verenigde Staten.

 

 

Marja nieuw

 

MARJA CINO (1962) werkt sinds februari 2013 bij Hello Zuidas in de functie van Office Manager van Hello Zuidas en assisteert zij de directeur. Marja is het gezicht van de receptie en het Servicepoint van Hello Zuidas. Naast lopende office managementzaken is zij onder meer verantwoordelijk voor het relatiebestand. Zij werkte eerder langere tijd bij The Royal Bank of Scotland. Marja heeft de directie secretaresse opleiding bij Schoevers gedaan.

 

 

Romy

 

Romy Lange (1986) is eigenaar van het bedrijf Zuidas Publishers en sinds 2012 hoofdredacteur van het Hello Zuidas magazine. Zij coördineert en verzorgt alle redactie en acquisitie voor het blad. Door haar werkzaamheden voor Hello Zuidas heeft zij een groot netwerk op de Zuidas opgebouwd. Romy werkt ook voor andere opdrachtgeveres naast Hello Zuidas. Romy heeft Journalistiek in Utrecht gestudeerd.

 

 

 

 

Raad van Toezicht

PAULINE BOTTEMA-SANDERS (1973) is sinds februari 2014 General Counsel bij Amsterdam RAI. In die functie is zij eindverantwoordelijk voor alle juridische zaken van Amsterdam RAI. Pauline begon haar loopbaan in 1999 bij advocatenkantoor Stibbe. Gedurende de 15 jaar dat zij voor Stibbe werkte maakte zij deel uit van het M&A team en corporate TMT team. Ook is zij gedetacheerd geweest bij Starbucks Co ee en ING Group. Pauline is al docent verbonden aan de Erasmus School of Law en behaalde haar Master in Nederlands Privaat Recht aan de Rijk suniversiteit Leiden.

ROSE WIEWEL (1978) is sinds april 2017 COO bij Simmons & Simmons Amsterdam. Rose begon haar loopbaan in 2002 bij verzekeraar CNA Europe in Parijs. Na 5 jaar Parijs vertrok zij voor CNA Europe naar Londen. Na een aantal management functies binnen de Lloyd's verzekeringsmarkt werd zij COO bij ANV Insurance. In 2017 keerde zij met haar gezin terug naar Nederland.  Rose studeerde Facility Management in Wageningen.

MICHIEL DE BRUINE (1966) is sinds 2006 Head of Dutch Residential Investments bij Bouwinvest. Hij is verantwoordelijk voor de resultaten van het Bouwinvest Dutch institutional Residential Fund. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in vastgoed. Michiel heeft zijn vastgoed ervaring opgedaan binnen verschillende bedrijven, waaronder Dynamis ABC, waar hij werkte als jurist, accountmanager en regiomanager voor de kantoren Amsterdam en Utrecht. Michiel studeerde Rechten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

JOSJA VAN DER VEER (1966) werkt sinds 2009 als directeur Facilitaire Campus Organisatie van de Vrije Universiteit. Daarvoor was zij werkzaam als Directeur Gebiedsontwikkeling bij ING Real Estate. Als eindverantwoordelijke voor de nieuwe afdeling Area Development realiseerde zij met haar divisie complexe projecten in samenwerking met diverse partijen. Het project 'Amsterdam Overhoeks' aan de noordelijke IJ-oevers hoorde daartoe, evenals het 'Beethovenproject' op de Zuidas. Josja is afgestudeerd in sociale geogra e aan de Universiteit van Amsterdam.

DICK LUSSING (1960) is als Manager Regional Facility Services verantwoordelijk voor de Services-dienstverlening in alle panden van ABN AMRO in Nederland. Na zijn studie Rechten in Leiden en het vervullen van de dienstplicht is Dick in 1987 gestart als trainee bij de AMRO-bank te Amsterdam. Hij heeft gewerkt in het commerciële vakgebied in organisatieadvies en implementatiemanagement. In 2005 maakte Dick de overstap naar het facilitair bedrijf. Eerst als Regio Facility Manager, later als Manager Facility Services. Deze laatste functie vervult hij feitelijk tot op heden, zij het met een enkele malen gewijzigde verantwoordelijkheid en benaming.

Adviseur:

HANS VAN ZIJST (1957) is sinds oktober 2015 verbonden aan Zuidas (gemeente Amsterdam) als strategisch omgevingsmana- ger. Hij is partner/directeur bij WesselinkVanZijst in Zeist, een gespecialiseerd adviesbureau in belangenmanagement. Hans is door Zuidas en Zuidasdok aangetrokken om de omgevingspartijen van de Zuidas integraal te betrekken bij de ontwikkelingen in het gebied. Hij werkt inmiddels 18 jaar in de consultancy. Daarvoor was hij 16 jaar werkzaam bij het ministerie van VROM (inclusief drie jaar diplomatieke dienst in de VS en Canada). Hij studeerde rechten in Utrecht.

Secretaris:

MENNO VAN DER VALK (Amersfoort, 1979) is in november gestart bij ORAM - Ondernemend Amsterdam - en verantwoordelijk voor de onderwerpen Zuidas & Bereikbaarheid. Vanuit deze rol sluit hij aan bij de RvT Hello Zuidas als secretaris. In het verleden werkte Menno als gebiedsontwikkelaar bij Dura Vermeer en Boer Hartog Hooft (thans Colliers International). Daarnaast is hij initiatiefnemer van onder meer het concepten 'De Circulaire Weg'. Menno studeerde Planologie.


Agenda

15

aug

Performance: Brassta la Vista brass band @ Beethovenplein

Get ready for the boys of the Brassta la Vista brass band, coming to Zuidas during this year’s Grachtenfestival. Having performed ... arrow_right_black

View all activities arrow_right_red

Servicepoint Hello Zuidas

If you have any complaints about Zuidas. Report them! Read more arrow_right_black